ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Οικονομική πρόοδος είναι μια έννοια που υπήρχε από την Αρχαιότητα και αργότερα από την Χριστιανική Θεολογία (κατά Ιωάννη).

Οικονομική πρόοδος, οικονομική ανάπτυξη, είναι η αύξηση της πραγματικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών σε μια οικονομία με την πάροδο του χρόνου.

Σημαίνει αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ανάπτυξη του επιπέδου ζωής, όπως και το ότι η κοινωνία πρέπει να δείξει μεγαλύτερη πρόνοια σε όσους είναι ανίκανοι να εργασθούν. Σημαίνει συσσώρευση κεφαλαίου, αύξηση του πληθυσμού (όχι μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό, περισσότερες γεννήσεις παιδιών), αύξηση της τεχνολογικής προόδου, αύξηση κτηρίων, μηχανημάτων, εξοπλισμών που παράγουν την παραγωγή, βελτίωση της τεχνολογίας και της επιστήμης, ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών.

Έχει η χώρα μας οικονομική ανάπτυξη; Ας διαβάσουμε τον λόγο του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπα: Τι λέει η Κυβέρνηση; Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη ανάκαμψη στην Ευρώπη; Μεγαλύτερη μείωση ανεργίας; Μεγαλύτερη μείωση φτώχειας; Ας δούμε: Καθηλωμένοι μισθοί, φτώχεια, ανεργία, ακρίβεια, αντεργατικοί νόμοι, απλήρωτες υπερωρίες, άδικος νόμος ο ΕΝΦΙΑ. Επίσης στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων με ρεκόρ κερδών, ενώ παγιωμένες είναι οι δαπάνες για τις ανάγκες του κόσμου, χωρίς χρηματοδότηση για την εκπαίδευση, με μειωμένες δαπάνες για την υγεία, αύξηση φορολογικών εσόδων από την τσέπη του λαού, περιβόητη πράσινη ανάπτυξη…! Και τώρα ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Δηλαδή κοινωνικές ανισότητες! Άρα η επόμενη μέρα –όπως λέει η Δεξιά- μόνο ρόδινη δεν προβλέπεται. Υπομονή αναγνώστες, ας περιμένουμε το 2032… Τότε όλα θα φτιάξουν…

Δεν θα περιμένουμε βέβαια το 2032, αλλά από τώρα, θα αγωνιστούμε, θα διεκδικήσουμε και θα ψηφίσουμε σωστά.

Και εμείς οι μεγαλύτεροι θα πρέπει να προλάβουμε να ζήσουμε και ημέρες οικονομικής ανάπτυξης. Αν και πιστεύω πως ούτε τα παιδιά μας, ούτε τα εγγόνια μας, θα την ζήσουν. Στη χώρα μας ζουν καλά μόνο οι λίγοι. Ας κινητοποιηθούμε!!! Γιατί δεν ζούμε σε μια δίκαιη κοινωνία. Πρέπει να απαιτούμε!!!