ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρώην Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας

 

 

Οι μπουλντόζες μπούκωσαν από το ρελαντί και δεν μπήκαν στο Ελληνικό.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα τηρηθεί κατά γράμμα.

Το Προσφυγικό είναι αποτέλεσμα γεωστρατηγικών εξελίξεων και όχι ανοιχτή πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μάτι έπαιξε σημαντικό ρόλο τελικά και η κλιματική αλλαγή.

Οι μειώσεις της φορολογίας θα γίνουν όταν γίνουν.

Τα εξωπραγματικά υψηλά πλεονάσματα θα τα διαπραγματευτούν όταν ο ήλιος βγει από τη δύση.

Η εισαγωγή του κειμένου για το προϋπολογισμό περιγράφει σε πόσο καλή κατάσταση ήταν η οικονομία που παρέλαβαν.

Επειδή δεν χώρεσαν όλα τα δικά τους παιδιά στο επιτελικό κράτος μετατρέπουν τους ΝΠΔΔ οργανισμούς σε ΝΠΙΔ και καταργούν τον ΑΣΕΠ στη πράξη.

Όταν τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν βολεύουν τόσο το χειρότερο για τα δικαιώματα.

Οι ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία έχουν εκτροχιάσει το προγραμματισμό του Υπουργείου.

Τούτων (και όχι μόνο) δοθέντων ας βάλουμε την τηλεόραση να παίξει το ρόλο της καθοδήγησης και της παραπλάνησης με συνταγές για ντολμαδάκια, ιδρωμένα τισέρτ και χουντικής εμπνεύσεως εορτασμούς για τη μάχη του Μαραθώνα.

Στο δελτίο εξαφανισμένων ειδήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«[Η Ελλάδα] κρατά πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στον δρόμο της γειτονικής χώρας προς την Ε.Ε.», Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στην Βουλή για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας και άγκυρα σταθερότητας σε μια πολύ ταραχώδη περιοχή. Υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη που παρασχέθηκε στους βόρειους γείτονές μας, αρκεί να σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψαν, είναι προσηλωμένοι στο κράτος το διεθνές δίκαιο και φυσικά σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων», Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα.

Με τρία αριστοτεχνικά άξελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σβήνει το κίνημα των μακεδονομάχων που χρησίμευσε για την πολιτική και φυσική μας εξόντωση και για τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η Μακεδονία πλέον δεν είναι μία και ελληνική όπως διατύπωναν τα περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. και τώρα απλά ποιούν τη νήσσαν.

Η Βόρεια Μακεδονία αναγνωρίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον κύριο Μητσοτάκη εξωτερικού και δηλώνεται ότι θα υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια από ελληνικής πλευράς για να ενταχθεί στην Ε.Ε.

Εδώ στη Δράμα όλοι καλά;

Στο δελτίο εξαφανισμένων ειδήσεων και η κυρία Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας έβγαλε ένα δελτίο τύπου στο οποίο περίσσεψε η χυδαιότητα και η απανθρωπιά. Κατηγόρησε τον Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Μερόπη Τζούφη για «…το προσχηματικό ενδιαφέρον για διάλογο στη Βουλή αποδείχθηκε σήμερα με τον πιο εύληπτο τρόπο: την απουσία αμφοτέρων από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση των διατάξεων για τις επιπλέον πιστώσεις και την επιλογή των σημαιοφόρων».

Κι αφενός η Μερόπη Τζούφη είχε παρακολουθήσει όλη την διαδικασία και μίλησε μάλιστα για το νομοσχέδιο άρα η κυρία Κεραμέως ψεύδεται ασύστολα. Αφετέρου είναι γνωστό και κυρίως η ίδια η Υπουργός είναι ενήμερη για το σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Νίκος Φίλης και για το οποίο κάνει τακτικές θεραπείες με αποτέλεσμα να λείπει κάποιες μέρες από τις συνεδριάσεις της ολομέλειας. Μόνο ντροπή!

Κι αντί να απολογηθεί η Υπουργός για την εκκωφαντική της απουσία από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων εδώ και 2 μήνες πήγε στη βουλή για να κάνει μαθήματα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Για το πόσο σέβεται η ίδια το Κοινοβούλιο φαίνεται από την διαδικασία όπου αφού έκανε απλώς ένα πέρασμα για να επιχειρηματολογήσει (κατά την κρίση της) για την κατάργηση της ανάδειξης με κλήρωση σημαιοφόρου στα δημοτικά και κατόπιν, έστελνε μέσω κινητού τηλεφώνου στον παριστάμενο υπουργό Υγείας Β. Κικίλια τις απαντήσεις της σε ζητήματα που ετίθεντο, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά, που ανάγκασε μάλιστα τον δεύτερο να δηλώσει ότι… δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ταχυδρόμος!