ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

 

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Ν. Δράμας, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία κατέληξε σε μεγάλο αριθμό υποψηφίων για το σύνολο της χώρας.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές στο Νομό Δράμας είναι οι εξής:

-Βλαχοπούλου Αλεξάνδρα

-Καραγιαννίδης Χρήστος

-Ξανθόπουλος Θεόφιλος

-Παγκαλίδου Δήμητρα

-Παρασχίδης Κυριαζής (Τζούλης)

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Δράμας είναι ανανεωμένο κατά τα 2/5 σε σχέση με αυτό των τελευταίων εθνικών εκλογών, τον Σεπτέμβριο του 2015. Τα νέα πρόσωπα είναι η κ. Βλαχοπούλου και ο κ. Παρασχίδης.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των υποψήφιων Βουλευτών.

 

Βλαχοπούλου Αλεξάνδρα

Γεννήθηκε στην Γερμανία, παιδί μεταναστών, το 1973. Γύρισε στην Ελλάδα το 1992 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και συγχρόνως πήρε το πτυχίο της στη γερμανική γλώσσα.

Από το 1997 διαμένει στα Κύργια του Δήμου Δοξάτου Δράμας. Είναι παντρεμένη με ένα γιο.

Είναι Πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Δοξάτου «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ» και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΝΟΗ».

 

Καραγιαννίδης Χρήστος

Τελειώνοντας το σχολείο μετέβη στην Αθήνα για να σπουδάσει ηχοληψία στη Σχολή Κινηματογράφου Παπαντωνόπουλου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο στο School of Audio engineering. Αργότερα, επέστρεψε στη Δράμα, όπου επανεγκαταστάθηκε μόνιμα. Δούλεψε για μια 20ετία στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι παντρεμένος με την Άννα Παπακωνσταντίνου και πατέρας του Μίλτου.

Από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στην Αριστερά και συμμετείχε στα κοινωνικά κινήματα και στις μάχες για την υπεράσπιση, της δημοκρατίας, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, ενώ παρακολούθησε από κοντά όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Κοινωνικά δραστήριος και στην πόλη της Δράμας, από όπου κατάγεται και ζει.

Το 2012 εξελέγη βουλευτής Δράμας, όντας ο πρώτος αριστερός Βουλευτής που εξέλεξε η Δράμα από το 1958.

 

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Είναι δικηγόρος, γεννήθηκε και κατοικεί στη Δράμα. Σύζυγός του είναι η Αθηνά Κουκόγια, παιδίατρος. Έχουν 2 παιδιά, τα οποία σπουδάζουν.

Στην πολιτική του διαδρομή, από το 1975 με την είσοδό του στη Νομική Σχολή στρατεύθηκε στις ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς και εντάχθηκε στην ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, διετέλεσε δε μέλος του Κ.Σ. του ΡΗΓΑ. Αργότερα συμμετείχε στην ίδρυση της ΕΑΡ και στη συνέχεια έγινε μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, από τον οποίο αποχώρησε συμμετέχοντας στην ίδρυση της ΔΗΜΑΡ. Τον Ιούνιο του 2014 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ- Π.Σ., είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο Νομό Δράμας η ΔΗΜΑΡ πέτυχε το υψηλότερο πανελλαδικά ποσοστό της, εγγίζοντας το 3%. Στη συνέχεια εκλέχθηκε μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ & διετέλεσε υποψήφιος Βουλευτής της στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Μετά την συντριβή της ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από το κόμμα θεωρώντας ότι εξέλιπε ο λόγος ύπαρξής της και το καλοκαίρι του 2015 προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε δε στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας.

Στην κοινωνική του δράση, διετέλεσε 9 χρόνια (3 συνεχείς θητείες) Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας. Συμμετείχε ως Πρόεδρος στην ίδρυσή της Δομής Πρόληψης και Ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις «ΔΡΑΣΗ» & υπήρξε μέλος του Δ.Σ. επί 2 θητείες. Επί 25 χρόνια υπήρξε Αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου, διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, είναι μέλος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας και, τέλος, είναι ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Εφετειακής Περιφέρειας Θράκης.

 

Παγκαλίδου Δήμητρα

Γεννήθηκε στη Δράμα, στις 4-9-1955. Δύο χρονών έφυγε με τους γονείς της στο Βέλγιο, όπου ο πατέρας της εργάστηκε ως ανθρακωρύχος. Εκεί πήγε σχολείο τελειώνοντας το εξατάξιο γυμνάσιο. Μιλάει άπταιστα γαλλικά, καθώς και ιταλικά και αγγλικά.

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1973 και έπειτα παρακολούθησε και αποφοίτησε από τον όμιλο «Δημητρέλη» ως Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων.

Από το 1986 δραστηριοποιείται στο χώρο της Αριστεράς. Στην οργάνωση της Δράμας εντάχθηκε το 1994 (Συνασπισμός) και παραμένε ενεργό μέλος μέχρι σήμερα. Είναι μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας.

Είναι αγρότισσα και ζει στο λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καβουρτσίκη και έχει έναν γιο τον Λάμπρο, αγρότες και οι δύο!

Είναι υποψήφια γιατί πιστεύει πως ο αγροτικός κλάδος ενώ αποτελεί το 25- 30% του Ελληνικού πληθυσμού δεν εκπροσωπείται επαρκώς στο Κοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο και όραμα για την αγροτική ανάπτυξη ως βασικό πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας.

 

Παρασχίδης Κυριαζής (Τζούλης)

Γεννήθηκε το 1961, είναι έγγαμος με 2 παιδιά.

Είναι δάσκαλος με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Διδακτική Θετικών Επιστημών –ΠΤΔΕ ΑΠΘ).

Έχει διετή μετεκπαίδευση στη Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο

Μιλάει Αγγλικά (Β2) και Γερμανικά (Γ1).

Ήταν Σχολικός Σύμβουλος από το 2007-2018 και Διευθυντής Σχολείων από το 1984-1993

Έχει διδάξει σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΕΛΕΤΕ, Διδασκαλεία

Έχει αρκετό συγγραφικό έργο, το οποίο σχετίζεται με τα Μαθηματικά

Τα ενδιαφέροντά του είναι τα Μαθηματικά, το σκάκι (ήταν Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας), η μουσική (μέλος της χορωδίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δράμας), η επιστημολογία, η φιλοσοφία, η γλωσσολογία, η λογοτεχνία και η καλλιέργεια γης.