ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΚΑΙ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ, Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ

 

Με μηνύματα, δηλώσεις και επιστολές θεσμικοί εκπρόσωποι της Δράμας αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, απευθυνόμενοι σε όσους μαθητές πέτυχαν την εισαγωγή τους, αλλά και σε αυτούς που δεν την πέτυχαν.

 

Κ. Μπλούχος: «Καλό δρόμο παιδιά…»

 

Σε μήνυμά του ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ανέφερε τα εξής:

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μας κάνει όλους μας συμμέτοχους στη χαρά της επιτυχίας των παιδιών μας και μας θυμίζει ότι κάθε επιτυχία για να είναι ολοκληρωμένη πρέπει να συνοδεύεται από πίστη στη ζωή και συνάμα διάθεση αγώνα και προσφοράς προς κάθε συνάνθρωπο.

Τα συγχαρητήρια στα παιδιά μας που αγωνίστηκαν και πέτυχαν τους στόχους τους είναι θερμά και εγκάρδια. Όνειρα και σχέδια ζωής, μπαίνουν πλέον σε ένα κανάλι γνώσης, μελέτης και σπουδαστικού παιδέματος.

Θα ήταν πολύ άδικο να λησμονήσουμε σήμερα τα παιδιά μας που προσπάθησαν χωρίς να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως και τα παιδιά μας που συνειδητά ή όχι έβαλαν άλλους στόχους και άλλες προτεραιότητες για το μέλλον τους. Ας παλέψουν… Σύντομα θα δουν τα όνειρά τους να εκπληρώνονται.

Επιθυμώ επίσης να συγχαρώ και να πω ένα θερμό καλωσόρισμα σε κάθε φοιτήτρια και φοιτητή που θα διαβεί το κατώφλι των τμημάτων ΑΕΙ «Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος» και «Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας», της ζεστόκαρδης πόλης μας, που ξέρει να αγκαλιάζει και να αγαπά.

Σε όλους τους μαθητές μας εύχομαι να συνεχίσουν να αγωνίζονται, να καλλιεργούν τη γνώση, να δείχνουν αγάπη και να σέβονται τον κόπο και την προσπάθεια του συνανθρώπου.

Σήμερα, θεωρώ χρέος μου να στραφώ με θερμά λόγια ευχαριστίας και προς τους εκπαιδευτικούς της Δράμας, είτε δραστηριοποιούνται στο δημόσιο σχολείο, είτε στο ιδιωτικό φροντιστήριο, οι οποίοι με συνεχή προσπάθεια, αντιμετωπίζοντας πολλές και σημαντικές δυσχέρειες –ειδικά κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά- διαπλάθουν τα παιδιά μας, προετοιμάζοντάς τα υπομονετικά για τη ζωή που ανοίγεται δύσκολη αλλά και όμορφη μπροστά τους.

Καλό δρόμο παιδιά…

 

Χ. Κεφαλίδου: «Ένα μακρύ πανέμορφο προσωπικό ταξίδι»

 

Με αφορμή την ανακοίνωση των φετινών βάσεων η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον δικό τους σπουδαίο αγώνα κάτω από την πολύ δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Η εκπλήρωση των ονείρων σας είναι ένα μακρύ πανέμορφο προσωπικό ταξίδι. Σήμερα μόλις ξεκινά. Να είναι ασφαλές, συναρπαστικό και να χαρείτε τη μοναδική αυτή διαδρομή!

Για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν θα ήθελα να τους θυμίσω ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μια και μόνο στιγμή της 12ετούς σχολικής σας πορείας. Η ζωή ανοίγεται διάπλατα μπροστά σας και σας προσφέρει άπειρες ενδιαφέρουσες επιλογές. Αξιοποιήστε τες!

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι με 10.000 μόρια επιτυγχάνεται είσοδος στα ΑΕΙ και παράλληλα μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των μαθητών με υψηλές βαθμολογίες και αυτών με τις χαμηλότερες. Το εκπαιδευτικό μοντέλο της χώρας χρήζει άμεσης και ουσιαστικής μεταρρύθμισης».

 

Γ. Παπαδόπουλος: «Η ζωή επιφυλάσσει πολλές ευκαιρίες»

 

Στο μήνυμά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γ. Παπαδόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την βοήθεια των καθηγητών και την συμπαράσταση των οικογενειών τους. Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν, ενώ προσπάθησαν, καθώς είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, ευκαιρία που σίγουρα θα τους δοθεί και στο μέλλον, αφού η ζωή τους επιφυλάσσει πολλές ευκαιρίες».

 

Χρ. Μαμσάκος: «Το μέλλον ανήκει σ’ εσάς, τα παιδιά μας»

 

Σε συγχαρητήρια επιστολή του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε τα εξής:

Συγχαίρω θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Δράμας, αλλά και όλης της χώρας, που κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά λόγω κορωνοϊού.

Τους εύχομαι ολόψυχα να έχουν καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

Επίσης, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς για τη συνεχή και αμέριστη υποστήριξη τους συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιτυχία των παιδιών μας.

Στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν σε αυτή τη δοκιμασία, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μια ευκαιρία για το μέλλον, αλλά όχι τη μοναδική. Η ζωή επιφυλάσσει δοκιμασίες, χαρές και εκπλήξεις, οι ευκαιρίες στη ζωή είναι πάντα μπροστά μας, να συνεχίσετε να στοχεύετε ψηλά, να κυνηγάτε τα όνειρά σας με όρεξη και με πείσμα.

Το μέλλον ανήκει σ’ εσάς, τα παιδιά μας.

Κατακτήστε το και κάντε τον κόσμο καλύτερο.