ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • «Υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί το σχέδιό της, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση βασικών υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων, δημιουργώντας ένα Δήμο πιο φιλικό και πιο ανθρώπινο για όλους»
  • «Για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ως Δημοτική Αρχή ένα πυκνό πλέγμα παρεμβάσεων στο σύνολο των κλειστών και ανοικτών γηπέδων στα όρια του Δήμου μας, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές για όλους τους συμπολίτες μας»
  • «Δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τα αθλητικά σωματεία και όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό στον τόπο μας εδώ και δεκαετίες»
  • «Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας θεωρώ ότι θα αναγνωριστεί από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους αθλητικές υποδομές αντάξιες της παράδοσης που έχουν στον αθλητισμό η Δράμα και οι Δραμινοί»
  • «Μόνο υπερηφάνεια μπορώ να νιώθω για το γεγονός ότι είμαι μέλος μιας Δημοτικής Αρχής η οποία δρομολόγησε τόσο σημαντικά έργα κατά τη διάρκεια της θητείας της και θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές σε αυτόν τον τόπο»

 

Την αισιοδοξία της ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά στο σύνολο των αρμοδιοτήτων του Δήμου Δράμας, θα αναγνωριστεί από τους πολίτες, εκφράζει στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Εργασία… συν» η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κα Αναστασία Τόλιου.

Πέρα από την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου, αυτή την περίοδο υλοποιούνται ή δρομολογούνται παρεμβάσεις στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων, κλειστών και ανοιχτών γηπέδων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας. Για το λόγο αυτό, η κα Τόλιου σημειώνει πως οι προσπάθειες της διοίκησης «αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς», καθώς υλοποιείται ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής, προσθέτοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις με τα συγκεκριμένα έργα δίνεται λύση σε προβλήματα που υπήρχαν εδώ και δεκαετίες.

Παράλληλα, η κα Τόλιου, μιλώντας στην εφημερίδα «Εργασία… συν», αναφέρθηκε και στα έργα, τα οποία έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την ανακατασκευή των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» και την ανάπλαση της περιφερειακής οδού Κορυλόβου, υπογραμμίζοντας ότι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές.

«Αθλητικές υποδομές αντάξιες της παράδοσης που έχουν στον αθλητισμό η Δράμα και οι Δραμινοί»

Μιλώντας για τα έργα, τα οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τον Δήμο Δράμας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού σημείωσε: «Ήρθε η ώρα που οι προσπάθειές μας αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς. Είμαι αισιόδοξη για την εξέλιξη των έργων, όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά και στο σύνολο των αρμοδιοτήτων του Δήμου Δράμας. Υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί το σχέδιό της, με στόχο την πλήρη αναβάθμιση βασικών υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων, δημιουργώντας ένα Δήμο πιο φιλικό και πιο ανθρώπινο για όλους. Αυτονόητο είναι ότι σε αυτή την πορεία υπήρξαν εμπόδια και καθυστερήσεις, όμως ως διοίκηση είμαστε εδώ και για να δεχτούμε κριτική, αλλά κυρίως για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, ακόμη και αν αντικειμενικά δεν φέρουμε την ευθύνη για αυτήν».

Ειδικά για τα έργα στον αθλητικό τομέα, η κα Τόλιου ανέφερε: «Για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ως Δημοτική Αρχή ένα πυκνό πλέγμα παρεμβάσεων στο σύνολο των κλειστών και ανοικτών γηπέδων στα όρια του Δήμου μας, δημιουργώντας σύγχρονες αθλητικές υποδομές για όλους τους συμπολίτες μας. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τα αθλητικά σωματεία και όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό στον τόπο μας εδώ και δεκαετίες. Δεν ήταν εύκολο και δεν θα μπορούσε να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Το αποτέλεσμα όμως των προσπαθειών μας, θεωρώ ότι θα αναγνωριστεί από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους αθλητικές υποδομές αντάξιες της παράδοσης που έχουν στον αθλητισμό η Δράμα και οι Δραμινοί».

Μάλιστα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού απένειμε τα εύσημά της στους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας και στάθηκε ιδιαίτερα στην άψογη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Καψημάλη. «Οφείλουμε να αποδώσουμε εύσημα για το σύνολο των έργων σε όλους τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και στον Προϊστάμενο κ. Γιάννη Κιοσσέ. Πραγματικά η προσπάθειά τους σε καθημερινό επίπεδο είναι εξαιρετική και η υλοποίηση των παρεμβάσεων σε αθλητικό επίπεδο δικαιώνει και τον δικό τους κόπο. Το ίδιο πνεύμα εργατικότητας και παραγωγικότητας, άλλωστε, διαπνέει και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης, η συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Καψημάλη είναι άψογη, έχοντας τον κοινό στόχο της προαγωγής του αθλητισμού στον τόπο μας. Είναι εξαιρετικής σημασίας να μοιράζεσαι αγωνίες και προσδοκίες με ανθρώπους που έχουν θετική διάθεση και βούληση για προσφορά. Κι αυτό είναι πλεονέκτημα για τη Δημοτική μας Αρχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Δράμα θα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο και πλήρως λειτουργικό Κολυμβητήριο»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατεδάφιση του Κολυμβητηρίου

Οι εργασίες στο Κολυμβητήριο έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου, αρχικά με την καθαίρεση της στέγης για να ακολουθήσει στη συνέχεια η κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου, με χρονικό ορίζοντας ολοκλήρωσης των εργασιών τους 12-14 μήνες.

Για το Κολυμβητήριο, η κα Τόλιου επεσήμανε: «Η απόφασή μας να κλείσουμε το Κολυμβητήριο ήταν δύσκολη, όμως ήταν αναγκαστική επιλογή. Για δεκαετίες κανείς δεν κοίταξε κατάματα το πρόβλημα και δεν μίλησε με θάρρος στους πολίτες, λέγοντάς τους την αλήθεια. Οι εξελίξεις στην πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου μάς δικαιώνουν και νομίζω ότι εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό πως για τέτοιου είδους σύνθετες τεχνικές παρεμβάσεις απαιτείται και ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή και σε σύντομο χρονικό διάστημα η Δράμα, με την ιδιαίτερη παράδοση στο άθλημα της κολύμβησης, θα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο και πλήρως λειτουργικό Κολυμβητήριο, το οποίο θα παραδοθεί προς χρήση στους συλλόγους μας, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα οι νέες εγκαταστάσεις θα αξιοποιούνται από ενήλικες συμπολίτες μας, αλλά και από ασθενείς που θα επισκέπτονται τον χώρο για αποκατάσταση.

Φυσικά, η υποστήριξη της οικογένειας του κ. Κώστα Αποστολίδη και της εταιρείας Raycap για την υλοποίηση του έργου ήταν καθοριστική. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την αγάπη τους στη Δράμα και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και δείχνουν στη διοίκηση του Δήμου και στον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο. Μέσα από αυτή τη συνεργασία αισιοδοξούμε ότι ο υγρός στίβος της Δράμας σύντομα θα περάσει σε μια νέα εποχή».

«Οι εργασίες για το ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου»

Συνεχίζεται η αντικατάσταση του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος»

Μια άλλη αθλητική εγκατάσταση στη Δράμα, στην οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισής της, είναι το Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος». Ένα έργο για το οποίο η Δημοτική Αρχή δέχτηκε έντονη κριτική, λόγω της καθυστέρησης που παρουσιάζεται στην ολοκλήρωση του έργου της αντικατάστασης του ταρτάν.

Για το Δημοτικό Στάδιο, η κα Τόλιου σημείωσε: «Ήδη ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για την τοποθέτηση του ταρτάν. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, καθώς για την πρόοδο των εργασιών απαιτείται να μην υπάρχει καθόλου υγρασία και οι συχνές βροχοπτώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα. Η διαβεβαίωση που έχουμε λάβει από τον ανάδοχο είναι ότι οι εργασίες για το ταρτάν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας έχει μεν εγκρίνει παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, όμως θεωρούμε ότι αυτή δεν θα εξαντληθεί για το ταρτάν. Σύμφωνα με όσα μας έχει αναφέρει ο ανάδοχος, η παράταση αφορά την προμήθεια ενός στρώματος επί κοντώ, καθώς και βαλβίδων, υλικά για τα οποία έχει γίνει παραγγελία από το εξωτερικό».

Παράλληλα, η κα Τόλιου αποκάλυψε πως ο Δήμος Δράμας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ετοιμάζει εκδήλωση βράβευσης αθλητριών και αθλητών που διακρίθηκαν την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ανταποκρινόμενοι σε υψηλές απαιτήσεις, παρά τις αντιξοότητες που κλήθηκαν να ξεπεράσουν λόγω του κλειστού σταδίου.

Όπως είπε η κα Τόλιου, «ο Δήμος Δράμας σχεδιάζει στην αρχή της νέας αγωνιστικής σεζόν την πραγματοποίηση εκδήλωσης βράβευσης των αθλητών που διακρίθηκαν την περίοδο του κορωνοϊού, με το στάδιο να είναι κλειστό, καθώς κατάφεραν να ανταπεξέλθουν, παρόλο που υπήρχαν δυσκολίες στις προπονήσεις τους.

Στόχος μας δεν είναι μόνο να παρουσιάσουμε το έργο μας, παραδίδοντάς το προς χρήση στην αθλητική κοινωνία της Δράμας, αλλά κυρίως η επιβράβευση των αθλητριών και των αθλητών μας, που σε δύσκολες εποχές, λόγω κορωνοϊού και έλλειψης κατάλληλου αθλητικού χώρου, κατάφεραν και διακρίθηκαν. Οι καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του έργου μάς στενοχώρησαν και μας απασχολούσαν συνεχώς, όχι λόγω της κριτικής που δεχτήκαμε, αλλά γιατί οι αθλητές μας συνάντησαν πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Η ηθική αναγνώριση όλων όσων τα κατάφεραν παρά τις δυσκολίες, αποτελεί για εμάς ελάχιστη υποχρέωση».

Ακόμη, στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου θα παραδοθεί προς χρήση και το ανοιχτό γηπέδακι μπάσκετ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισής του. «Μαζί με το νέο ταρτάν θα παραδοθεί και το ανοιχτό γηπεδάκι μπάσκετ, στο οποίο θα γίνουν εργασίες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για το ταρτάν, καθώς από τον χώρο διέρχονται ή σταθμεύουν οχήματα. Το γήπεδο μπάσκετ θα ανακαινιστεί και θα είναι πλήρως λειτουργικό για χρήση από μαθητές του παρακείμενου εκπαιδευτικού συγκροτήματος του 1ου Λυκείου και 1ου Γυμνασίου, αλλά και από πολίτες. Μάλιστα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άθληση και τις απογευματινές ώρες, καθώς διαθέτει προβολείς», επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού.

«Υλοποίηση όλων όσων χρειάζονται για την αδειοδότηση κάθε ποδοσφαιρικού γηπέδου»

Παρεμβάσεις σε ποδοσφαιρικά γήπεδα του Δήμου Δράμας για τη λήψη αδειοδοτήσεων

Εκτός από τις εργασίες σε βασικές υποδομές (Κολυμβητήριο και Δημοτικό Στάδιο), αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει να εκτελείται το έργο της συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δράμας, προϋπολογισμού 1.127.000 ευρώ. Με τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν ή θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες, όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στα όρια ευθύνης του Δήμου Δράμας θα λάβουν αδειοδοτήσεις.

«Με το συγκεκριμένο έργο προχωράμε στην υλοποίηση όλων όσων χρειάζονται για την αδειοδότηση κάθε ποδοσφαιρικού γηπέδου με βάση την αγωνιστική κατηγορία της κάθε ομάδας» ανέφερε η κα Τόλιου και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα βασιζόμασταν στις παρατάσεις που δίνονταν από την Γ.Γ.Α. Από εδώ και πέρα θα είμαστε εντελώς ανεξάρτητοι. Πρόκειται πάλι για ένα θέμα το οποίο δεν προέκυψε τώρα και έρχεται από το παρελθόν, αλλά είναι αυτή η διοίκηση του Δήμου που φρόντισε για την επίλυσή του και για την πλήρη εναρμόνιση με την υπάρχουσα νομοθεσία».

Όπως είπε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας, «το σημαντικό βέβαια είναι ότι αναβαθμίζονται όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην πόλη και στις κοινότητες του Δήμου. Τα ποδοσφαιρικά σωματεία θα δουν στην πράξη αυτή τη λειτουργική, χρηστική και αισθητική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν για προπονήσεις και αγώνες. Άλλωστε, τα γήπεδά μας, ποδοσφαιρικά και όχι μόνο, αποτελούν χώρους όπου συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά μικρά παιδιά, έχουν την ευκαιρία να αθληθούν σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο. Αυτοί οι χώροι θα πρέπει να προσφέρουν σε όλους τους αθλούμενους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και φροντίζουμε για αυτό».

Το συγκεκριμένο έργο αφορά 17 ποδοσφαιρικά γήπεδα στην πόλη και στις κοινότητες του Δήμου και συγκεκριμένα τα γήπεδα Καλλιφύτου, Ξηροποτάμου (νέο γήπεδο), Ξηροποτάμου (παλιό γήπεδο), Καλού Αγρού, Χωριστής, Μοναστηρακίου, Μυλοποτάμου, Προαστείου, Αρκαδικού, Νέας Αμισού, Κουδουνίων, Νέας Κρώμνης, Νέας Σεβάστειας, Αμπελοκήπων, Μικροχωρίου, Μαυροβάτου, Αμπελακίων. Παράλληλα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο βοηθητικό του γηπέδου της Δόξας, στο Δημοτικό Στάδιο, στα ανοιχτά αθλητικά γήπεδα στην περιοχή της Ανάπλασης, καθώς και στα κλειστά γήπεδα «Δημήτριος Κραχτίδης» στη Δράμα και «Λάζαρος Χαραλαμπίδης» στον Καλό Αγρό.

«Ένταξη των γηπέδων της Ανάπλασης στον σχεδιασμό μας, καθώς στόχος μας είναι η διεύρυνση της αθλητικής κουλτούρας σε ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού»

Εργασίες στα γηπεδάκια της περιοχής της Ανάπλασης

Στο πλαίσιο της συνέντευξής της, η κα Τόλιου έκανε ειδική αναφορά στις εργασίες στα γηπεδάκια (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις) της οδού Χελμού στην Ανάπλαση, μια περιοχή η οποία σφύζει από πολίτες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο πλαίσιο του έργου για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης των δαπέδων όλων των γηπέδων, με ανακαίνιση παλαιών χρωματισμένων επιφανειών και την κατασκευή αθλητικών δαπέδων για τα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.

«Τα γηπεδάκια στην περιοχή της Ανάπλασης δίνουν διέξοδο σε πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό. Ήταν αυτονόητη η ένταξή τους στον σχεδιασμό μας, καθώς στόχος μας είναι η διεύρυνση της αθλητικής κουλτούρας σε ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Προς την κατεύθυνση αυτή, καλαίσθητοι και ασφαλείς χώροι για αθλοπαιδιές μόνο θετικά μπορούν να συμβάλλουν», επεσήμανε η κα Τόλιου.

«Οφείλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες προπόνησης και αγώνων στο ΔΗΓΑ»

Δρομολογείται η βελτίωση των εγκαταστάσεων του ΔΗΓΑ

Ένα άλλο γήπεδο με πολλά προβλήματα, καθώς έχει κατασκευαστεί πριν από δεκαετίες, είναι το Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών (ΔΗΓΑ). Κατά καιρούς προκύπτουν διάφορα θέματα, με κυριότερο εξ αυτών τη στεγανότητα της οροφής.

Όπως εξηγεί η κα Τόλιου, εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στο ΔΗΓΑ, καθώς «η Αντιδημαρχία Αθλητισμού με όλο το ποσό που διαθέτει στον προϋπολογισμό για συντήρηση και επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, προχωρά σε παρεμβάσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Γυμναστηρίου Αθλοπαιδιών, την υγρομόνωση της οροφής και για αισθητικές παρεμβάσεις στην είσοδο».

«Ήταν πολιτική μας βούληση να καλύψουμε τις ανάγκες του ΔΗΓΑ με το ποσό που είχαμε στη διάθεσή μας. Η χρήση του είναι συνεχής από τα σωματεία του Δήμου μας και οφείλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες προπόνησης και αγώνων για πλήθος Δραμινών αθλητών», πρόσθεσε η κα Τόλιου.

«Αναβαθμίζεται πλήρως η περιοχή γύρω από το κλειστό “Δ. Κραχτίδης”»

Ξεκίνησε το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στο «Δ. Κραχτίδης»

Ένα άλλο έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο «Δ Κραχτίδης», προϋπολογισμού 180.000 ευρώ. Ήδη έχουν ξεκινήσει από τον ανάδοχο οι εργασίες, ενώ στο έργο περιλαμβάνεται η διαμόρφωση όλου του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το «Φουσκωτό», γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως και του κλειστού γυμναστηρίου «Κραχτίδης», η περίφραξη του Φουσκωτού, ενώ ακόμη θα διαμορφωθούν ανοιχτά γήπεδα beach volley και beach handball.

Όπως είπε η κα Τόλιου, «με τις παρεμβάσεις μας αναβαθμίζεται πλήρως η περιοχή γύρω από το κλειστό “Δ. Κραχτίδης”, ενώ παράλληλα δημιουργούνται και γήπεδα για καλοκαιρινά αθλήματα, στην προσπάθεια να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις που υπάρχουν».

«Η προσπάθεια για σύγχρονες αθλητικές υποδομές είναι συνεχής και για τον σκοπό αυτό αξιοποιείται κάθε διαθέσιμος πόρος»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εργασία… συν» η κα Τόλιου στάθηκε και στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης», καθώς και στα γήπεδα τένις επί της 1ης Ιουλίου. Όπως διευκρίνισε, αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι ενταγμένες στο έργο της συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και θα υλοποιηθούν μέσα από τον προϋπολογισμό της Κοινότητας Δράμας. Οι εργασίες αφορούν την υγρομόνωση της οροφής του «Δ. Κραχτίδης», καθώς και την αντικατάσταση της μοκέτας στα γήπεδα του τένις.

Για αυτές τις παρεμβάσεις, η κα Τόλιου επεσήμανε: «Με τη συμβολή της Κοινότητας Δράμας επιλύεται ένα σημαντικό θέμα που προκαλεί πολλά προβλήματα στο κλειστό “Δ. Κραχτίδης”, ενώ παράλληλα αναβαθμίζονται και τα γήπεδα του τένις. Η προσπάθεια για σύγχρονες αθλητικές υποδομές είναι συνεχής και για τον σκοπό αυτό αξιοποιείται κάθε διαθέσιμος πόρος».

«Η Δράμα μια σύγχρονη πόλη από άποψη αθλητικών υποδομών»

Τέλος, η κα Τόλιου μίλησε και για τα μεγάλα έργα, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούν τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου και την ανάπλαση του περιφερειακού Κορυλόβου.

Συγκεκριμένα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας σημείωσε: «Πέρα από όσα αναφέρθηκαν και αφορούν την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών σε άμεσο χρόνο, ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και για σημαντικά έργα, τα οποία θα καταστήσουν τη Δράμα μια σύγχρονη πόλη από άποψη αθλητικών υποδομών. Η κατασκευή νέων κερκίδων στον Δημοτικό Στάδιο “Αλέκος Φρούσιος” και η ανάπλαση του περιφερειακού Κορυλόβου, έργα συνολικού προϋπολογισμού 10,4 εκ. ευρώ, έχουν δρομολογηθεί μέσα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Οι νέες κερκίδες θα δώσουν λύση δια παντός σε ένα πρόβλημα δεκαετιών, ενώ η ταυτόχρονη δημιουργία αίθουσας προθέρμανσης εξασφαλίζει συνθήκες άνετης προπόνησης για τους αθλητές μας, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Όσον αφορά την ανάπλαση του περιφερειακού Κορυλόβου, θα αναβαθμίσει πλήρως ένα σημείο της Δράμας, το οποίο έχει συνδεθεί σε απόλυτο βαθμό με την ερασιτεχνική άσκηση γενιών και γενιών Δραμινών.

Πρόκειται για πραγματικά μεγάλα έργα, για τα οποία σημαντική ήταν η αρωγή της εταιρείας Raycap και του κ. Κώστα Αποστολίδη. Λόγω του ύψους του προϋπολογισμού τους είναι αυτονόητο πως δεν μπορούν να σχεδιαστούν, να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και να υλοποιηθούν εντός μιας τρέχουσας δημοτικής θητείας.

Προσωπικά, μόνο υπερηφάνεια μπορώ να νιώθω για το γεγονός ότι είμαι μέλος μιας Δημοτικής Αρχής η οποία δρομολόγησε τόσο σημαντικά έργα κατά τη διάρκεια της θητείας της και θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές σε αυτόν τον τόπο. Με σεμνότητα και σοβαρότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια, υπηρετούμε την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες».