Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Συμμετέχουμε με τους συναδέλφους όλης της χώρας στην 3ώρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 από ώρα 12.00 έως 15.00

Η στάση εργασίας μας έχει ξεκάθαρο μήνυμα:

  • Απόσυρση του ανεδαφικού Σχεδίου Νόμου «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Τροποποιήσεις στον ν. 4871/2021 και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» που σήμερα ψηφίζεται στην Βουλή

ΕΠΕΙΔΗ

  • Δεν «απαντά» σε κανένα απ’ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε
  • δεν ικανοποιεί κανένα απ’ τα δίκαια αιτήματά μας
  • δεν αντιμετωπίζει την οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απ’ τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σ’ όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας
  • θα δημιουργήσει συνθήκες παραπέρα διαιώνισης των υφιστάμενων προβλημάτων.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης

να αποσύρει το Σχέδιο Νόμου και να προβεί ΑΜΕΣΑ:

Α) Σε προκήρυξη διαγωνισμού με ενεργοποίηση του άρθρου 11 του Ν.4798/2021(ΦΕΚ 68Α),τουλάχιστον, για τις περίπου 500 θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων, που έχουν εγκριθεί ως και το έτος 2022.

Β) Σε προγραμματισμό των προσλήψεων Δικαστικών Υπαλλήλων σε βάθος τριετίας, με στόχο την κάλυψη όλων των οργανικών κενών στις Δικαστικές Υπηρεσίες.

Γ) Σε επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών, που είχε καθιερωθεί στη λογική του ότι βιώνουμε παρόμοιες συνθήκες εργασίας με τους Δικαστικούς Λειτουργούς.

Δ) Στην έγκριση σε μόνιμη βάση είκοσι (20) ωρών μηνιαίως για υπερωριακή απασχόληση σε όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους της χώρας, ως ελάχιστης έμπρακτης αναγνώρισης από την πολιτεία, του ρόλου που τους αναλογεί στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ε) Στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των υπηρετούντων και νεοδιοριζόμενων δικαστικών υπαλλήλων, από κρατικούς φορείς αποσυνδεδεμένη απ’ τις διαδικασίες πρόσληψης.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ελευθερία Παπαδοπούλου

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σοφία Θεοφανίδου