Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Δράμας η τελετή εγκαινίων των Γραφείων της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου και με την παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους Στρατιωτικών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλος, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, η Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Κινατζίδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κ. Άγγελος Σολάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος και Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο Περιφερειάρχης Οργανωτικού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) κ. Δημήτριος Ρώτας και άλλοι εκπρόσωποι Ενώσεων Στρατιωτικών, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ.α..

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ζήτησε πριν από την έναρξη της εκδήλωσης να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, προς τιμήν όλων των πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτικών που στο πέρασμα των χρόνων, έχασαν την ζωή τους για την Πατρίδα καθώς επίσης και στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του πρόσφατα αδικοχαμένου ελληνόπουλου της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, μετά από σχετική πρόταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου!

Ο Πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων τόνισε:

Η παρουσία σας αποτελεί για εμάς δείγμα τιμής και εμπιστοσύνης προς τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, τα σκληρά εργαζόμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να προωθήσουμε προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ιδρύθηκε τον Μάιο του 2017, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου με σκοπό:

– Την ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ όλων των στρατιωτικών, που υπηρετούν σε Μονάδες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας μας, χωρίς αποκλεισμούς,

– Την σύνθεση προτάσεων και ιδεών για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων με την κατάθεση ρεαλιστικών και ολοκληρωμένων προτάσεων,

– Την ανάδειξη του ιστορικού και σύγχρονου ρόλου των ανωτέρω στρατιωτικών, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως παράγοντα εγγύησης της εθνικής ανεξαρτησίας και εμπέδωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ως ιδρυτικά μέλη ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια νέα αρχή. Και αρχή αποτέλεσαν και αποτελούν οι αξίες μας και τα ιδανικά μας. Αξίες της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, της ίσης αντιμετώπισης και των ίσων ευκαιριών για όλους, της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης. Αξίες της διαφάνειας της δικαιοσύνης της δημοκρατικής συμμετοχής.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ ως ζωντανό κύτταρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών θα συνεχίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να στέκεται δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις μεγάλες διεκδικήσεις.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι εδώ, ενωμένη σαν μια γροθιά, έτοιμη να διεκδικήσει το δίκαιο αίτημα της καθεμιάς και του καθενός συναδέλφου στον Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Η δύναμη μας είστε όλοι εσείς, οι γυναίκες και οι άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων στο Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, οι εγγυητές της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας του ελληνικού λαού. Ελάτε δίπλα μας, μιλήστε μας, καταθέστε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας, τους προβληματισμούς σας. Ενωθείτε μαζί μας και δυναμώστε την φωνή μας.

Με όραμά μας ένα σύγχρονο στράτευμα, αξιοποιούμε την εμπειρία του παρελθόντος και ανοίγουμε σήμερα τον δρόμο για την συμμετοχή όλων σε μια κοινή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Κατανοώντας τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, βιώνοντας μια οικονομική κρίση επώδυνη για όλους μας, αποφασίζουμε σήμερα να ενωθούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε το κοινό σημείο που μας ενώνει: Τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας