«Ότι συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Δράμας συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία. Οι δύο γιατροί της Παθολογικής Κλινικής παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεξαν, έχουν εξουθενωθεί. Όλα αυτά είναι απότοκο όσων έχουν περάσει οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Δράμας κατά την πανδημία όπου είχαμε πάνω από 300 θύματα. Το Νοσοκομείο της Δράμας, παρόλα όσα λέει η Ν.Δ., δεν ενισχύθηκε με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά του και να καταρρεύσουν». Αυτά επεσήμανε ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας Θεόφιλος, Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης. Και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην ενισχύσει το ΕΣΥ. Σήμερα υπηρετούν 6.500 λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτές από την αρχή της πανδημίας. Όταν δεν κάνεις γενναία πολιτική προσλήψεων και αύξηση εισαγωγικού μισθού, οι θέσεις που προκηρύσσεις δεν θα καλυφθούν. Πριν λίγο καιρό παραιτήθηκε ο Διευθυντής της ΜΕΘ. Ένα Νοσοκομείο που δεν έχει Εντατική δεν μπορεί να κάνει μεγάλες επεμβάσεις. Ένα νοσοκομείο που δεν έχει Παθολογική Κλινική παύει να είναι Νοσοκομείο. Εμείς εδώ πληρώνουμε αυτή την αδιαφορία, την εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΕΣΥ. Αυτό είναι το πολιτικό δίδαγμα», υπογράμμισε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη. «Οι 3 Βουλευτές της περιοχής είδαμε τον Υπουργό Υγείας, τον κ. Χρυσοχοϊδη, και η μόνη λύση τους ήταν να αποσπασθούν γιατροί από τα όμορα Νοσοκομεία. Αλλά και αυτοί επιβαρύνονται και δεν το δέχονται. Τελευταία σκέψη είναι να αποσπαστεί στρατιωτικός γιατρός για να αντιμετωπιστεί εκ των ενόντων το ζήτημα. Είναι μια συνταγή της κυβέρνησης που όμως έχει αποτύχει. Αποσπάσεις γίνονταν μέχρι τώρα από Κ. Υγείας και όμορα Νοσοκομεία. Δεν προχωρά όμως έτσι το θέμα αυτό. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να υπάρξει λύση άμεσα. Οι πολίτες της Δράμας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να διεκδικήσουν. Υπάρχει και μια θεσμική δυνατότητα να κηρυχθεί άγονο το Νοσοκομείο για να επισπευσθούν οι διαδικασίες αλλά και αυτό θα αργήσει κάποιους μήνες», πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νοσοκομεία σε απόσταση 25-30 χλμ. και ότι πρέπει να έχουμε νοσοκομεία βάσης. Ήταν ένα προανάκρουσμα. Τώρα να δούμε τι θα κάνουμε. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι λευκή επιταγή. Τα προβλήματα είναι εδώ και πρέπει να απαντήσουμε. Έχουμε ένα σχέδιο, το θέσαμε υπόψη των πολιτών, το απέρριψαν αλλά επανέρχεται με δραματική επικαιρότητα η ανάγκη για ένα ισχυρό ΕΣΥ», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Μιλώντας για το θέμα Φλωρίδη, υποστήριξε ότι νέος Υπ. Δικαιοσύνης οισρτηλατούμενος από το αντί-ΣΥΡΙΖΑ πάθος του, μπέρδεψε, έσφαλε και χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ μια ρύθμιση που είχε κάνει η Ν.Δ. και η οποία καθιέρωνε την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, επιτρέποντας στους ίδιους να αποφασίσουν αν διωχθεί ο εαυτός τους για κακουργηματική απιστία σε σχέση με επισφαλείς χορηγήσεις (θαλασσοδάνεια). Όπως είπε ήταν μια παράλογη ρύθμιση και ο κ. Φλωρίδης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι ήταν προσωπικές απόψεις του Υπουργού, καθώς είναι επίσης αδιανόητο επί προγραμματικών δηλώσεων να ακούγονται προσωπικές απόψεις.

Τέλος, αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι στην έκθεση της ΔΕΘ πρέπει να πάει ο νέος αρχηγός και να αναπτύξει το πρόγραμμά του. Όσο τα παρατείνουμε κινδυνεύει να μας ρίξει σε διαλυτική εσωστρέφεια και να μην ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κόσμος περιμένει από ένα ΣΥΡΙΖΑ που πήρε περίπου ένα εκατομμύριο ψήφους να αποτελέσει το εφαλτήριο, το αποκούμπι του για τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Δεν νομίζω ότι η παράταση της εκκρεμότητας θα βοηθήσει σε κάτι», κατέληξε.