ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ», ΘΕΜΗ ΖΕΚΕΡΙΔΗ

 

 

  • «Ο Δήμαρχος αυτό πρέπει να κάνει, να συνθέτει προτάσεις και να βγάζει μια τελική πρόταση, η οποία θα είναι παραγωγική, θα προάγει το Δήμο μας και θα ικανοποιεί την πλειοψηφία αυτών με τους οποίους συνεργάστηκε»
  • «Θα κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια και θα πετύχουμε να αλλάξουμε πράγματα στη λειτουργία του Δήμου και στην καθημερινότητα των πολιτών»

 

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός», κ. Θέμης Ζεκερίδης. Όπως είπε αρχικά ο κ. Ζεκερίδης, σχετικά με τη συμμετοχή του στο β’ γύρο, ο ίδιος έχει μια «μικρή επιφύλαξη σχετικά με την ένσταση που δικαιολογημένα κάνει η κ. Παπαζώτου, γιατί είναι μικρή η διαφορά ψήφων».

Σχετικά, λοιπόν, με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, επεσήμανε: «Θεωρώ ότι ο Δήμος θέλει αλλαγή, να αλλάξει η Δημοτική Αρχή κα τα δρώμενα με το ρυθμό και με τον τρόπο που γίνονται, άσχετα αν οι πολίτες επέλεξαν σαν πρώτο το συνδυασμό του κ. Δαλακάκη και νομίζω θα κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια και θα πετύχουμε να αλλάξουμε πράγματα σίγουρα στη λειτουργία του Δήμου και στην καθημερινότητα των πολιτών, που είναι οι δύο κύριοι στόχοι μας». Απαντώντας τι αλλαγές αναμένονται στο Δήμο Δοξάτου, ο κ. Ζεκερίδης σημείωσε: «Θεωρώ πως από τον Σεπτέμβρη, βλέποντας και την ποιότητα των ανθρώπων που θα συμμετέχουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που περίπου έχει διαφανεί, θεωρώ ότι θα πετύχουμε λειτουργικά τουλάχιστον να είμαστε ένα Δημοτικό Συμβούλιο λόγου, διαλόγου, επιχειρημάτων, θέσεων και συντάξεως με την τελική απόφαση της πλειοψηφίας. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά και θεωρώ ότι αν δεν το πετύχουμε απόλυτα, θα το πετύχουμε σε έναν πολύ σημαντικό βαθμό».

Αναφερόμενος στους στόχους του για το Δήμο Δοξάτου, ο επικεφαλής του «Πρωτοποριακού Ενωτικού Συνδυασμού» επεσήμανε: «Πρώτος μου στόχος είναι να υπάρχει ένα Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργικό, ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνέρχεται τακτικά, που θα αναβαθμίσει το ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου, τον οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό». Όπως πρόσθεσε, «αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό όχι μόνο για αυτό καθαυτό το έργο που θα παράξουμε, το οποίο θα είναι πολύ περισσότερο, αλλά και για τα νέα παιδιά που προσπαθούμε να βάλουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μας στο τέλος της θητείας μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών που θα την αγαπήσουν και θα πιστέψουν σε αυτό το θεσμό. Σήμερα, οφείλω να σας πω, ότι εγώ δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να δημιουργήσω ομάδα, γιατί όλοι μου λέγανε ότι είχαν αρνητικές εμπειρίες από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου». Συνεχίζοντας, ο κ. Ζεκερίδης είπε πως ο δεύτερος μεγάλος στόχος του είναι «είναι να αποκαταστήσω (δεν ξέρω αν υπάρχουν) τις σχέσεις με τους εργαζόμενους και τους υπαλλήλους του Δήμου. Θεωρώ ότι αυτοί είναι τα χέρια του Δήμου, αυτοί παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα των πολιτών και θα πρέπει να πετύχουμε οπωσδήποτε άριστες σχέσεις».

Ειδικότερα, μιλώντας για τα έργα στο Δήμο Δοξάτου και αν υπάρχουν προτεραιότητες σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα, ο κ. Ζεκερίδης ανέφερε: «Τα δημοτικά διαμερίσματα για μένα παίρνουν ένα Χ. Από εδώ και πέρα η αναγκαιότητα των έργων είναι αυτή η οποία θα αναδεικνύει τι πρέπει να γίνει. Ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Μπορεί να γίνονται δέκα έργα συνεχόμενα π.χ. στην Αγία Παρασκευή, αλλά αυτό θα καθορίζεται από την αναγκαιότητα του να εκτελεστεί ένα έργο και όχι το που θα γίνει». Στη συνέχεια, ο κ. Ζεκερίδης μίλησε για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα: «Θεωρώ ότι τα έργα με τα οποία θα πρέπει πρωτίστως να ασχοληθούμε είναι η ύδρευση, υπό την έννοια των σωλήνων αμιάντου που ακόμη υπάρχουν, η καθαριότητα και η φύλαξη των δεξαμενών, ο περιορισμός των απωλειών ύδατος, που είναι τεράστιος, λόγω του παλιού συστήματος που έχουμε. Αυτό θα περιορίσει και το κόστος που επιφορτίζονται οι πολίτες από τη φορολογία του νερού. Το επόμενο μεγάλο μέλημά μας θα είναι η άρδευση. Είμαστε ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος, άρα σημαντική θα είναι η παρέμβασή μας σε θέματα άρδευσης και απόδοσης της καλλιέργειας σε μεγαλύτερο βαθμό. Σήμερα έχουμε τον καλύτερο κάμπο και το εισόδημα ανά στρέμμα των αγροτών μας είναι υποδεκαπλάσιο λιγότερο παραγωγικών κάμπων, γιατί δεν έχουμε άρδευση ή αγροτική οδοποιία, όπου και εκεί πρέπει να παρέμβουμε». Παράλληλα, συνέχεια, θα αναζητηθούν τρόποι με τους οποίους θα αυξηθεί το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων, των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής. Συγκεκριμένα μίλησε για «παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με στοχευμένες καλλιέργειες, που θα έχουμε προβλέψει σε ποιες αγορές θα τις πουλήσουμε, για να έχουμε σοβαρά έσοδα και βέβαια τυποποίηση και συσκευασία, ώστε να αυξήσουμε πραγματικά το έσοδό μας».

Σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην περιοχή και το πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση του Δήμου με το επιχειρείν, ο κ. Ζεκερίδης σημείωσε: «Εμείς, κι αυτό είναι ένας άλλος στόχος, θέλουμε να δημιουργήσουμε ως Δήμος μια άριστη σχέση με τους επιχειρηματίες, γιατί θεωρούμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν σε πολλά επίπεδα. Και σε έναν ήπιο τουρισμό, με το να φέρουν τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν σχέση ανά την Ελλάδα, ανά την Ευρώπη, ανά τον κόσμο και να μας φέρουν σε επαφές με ανθρώπους, οι οποίοι χορηγούν, προβαίνουν σε δωρεές. Για μας είναι πολύ σημαντικά αυτά, όπως βέβαια και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θεωρούμε ότι είναι το μόνο μας αποκούμπι για να κάνουμε δουλειές και να βρούμε εργατοώρες για τους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν σε έργα που θα κάνουμε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Εκεί θα έχουμε μια ξεχωριστή παρέμβαση. Θα μελετάμε ποια είναι επιλέξιμα και δεν θα πηγαίνουμε με τουφεκιές στον αέρα για να λέμε ότι κάναμε προγράμματα. Θα πηγαίνουμε σε προγράμματα που είναι επιλέξιμα, θα τα μελετάμε πάρα πολύ καλά και νομίζω θα αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για να έχουμε έσοδα».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη η «Εργασία… συν» ζήτησε από τον κ. Ζεκερίδη ένα μήνυμα προς τους πολίτες ενόψει της εκλογικής διαδικασίας στις 2 Ιουνίου και γιατί να επιλέξουν το δικό του συνδυασμό. Ο ίδιος απάντησε ως εξής: «Δεν θέλω να τους πω γιατί πρέπει να διαλέξουν εμάς. Θέλω να τους πω να συμμετέχουν. Θέλω να τους πω να ψηφίσουν με κριτήριο τα προγράμματα που έχουν ακούσει (αν έχουν ακούσει) των παρατάξεων, αλλά και τη δυνατότητα αυτών που τα λένε να τα πραγματοποιήσουν. Γιατί ένα πρόγραμμα εύκολα το γράφεις και το δίνεις, αλλά η δυνατότητα να το πραγματοποιήσεις είναι σημαντική. Θα πρέπει να επιλέξουν τον άνθρωπο που νομίζουν ότι μπορεί να συνθέσει καλύτερα. Γιατί ο Δήμαρχος αυτό πρέπει να κάνει, να συνθέτει προτάσεις και να βγάζει μια τελική πρόταση, η οποία θα είναι παραγωγική, θα προάγει το Δήμο μας και θα ικανοποιεί την πλειοψηφία αυτών με τους οποίους συνεργάστηκε. Δεν ξέρω ποιος είναι από τους δύο μας. Θα τον ψάξω και θα τον βρω. Δεν θεωρώ ότι μονόδρομος είμαι εγώ».