Σε ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρονται τα εξής:
Στην 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε με επερωτήσεις που κατέθεσε τα ζωτικά προβλήματα των μελισσοκόμων της περιοχής, που τους οδήγησαν και στην πρόσφατη κινητοποίησή τους στην Περιφέρεια καθώς και τον κίνδυνο να μπει λουκέτο στα ΕΛΤΑ Λιμεναρίων.
Στη συζήτηση για τα προβλήματα των μελισσοκόμων αναδείξαμε τις ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής διοίκησης για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην χορήγηση των μελισσοτροφών, την ώρα που οι δυο φιλοκυβερνητικές παρατάξεις έριχναν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, αλλά ομονοούσαν μαζί με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να μην υιοθετηθεί το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των μελισσοκόμων, φέρνοντας προσχήματα και παραπέμποντας στις καλένδες μιας μελλοντικής επεξεργασίας του ψηφίσματος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των μελισσοκόμων, στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, η ικανοποίηση των οποίων εξαρτάται από τον κοινό αγώνα όλων των παραγωγών, των αγροτοκτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, όλου του λαού.
Σχετικά με τα ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια, η διοίκηση αν και αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει, επί της ουσίας υπερασπίστηκε τη λογική του κόστους – οφέλους που αποτελεί το βασικό κριτήριο της κυβερνητικής πολιτικής για το μαζικό λουκέτο σε καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικά δήλωσε άγνοια για «τον πληθυσμό που εξυπηρετείται» στο συγκεκριμένο κατάστημα δικαιολογώντας επί της ουσίας την υποβάθμιση των ταχυδρομικών και άλλων υπηρεσιών που υπονομεύει το δικαίωμα των κατοίκων της υπαίθρου στην πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες. Πόσο μάλλον που μιλάμε για το νησί της Θάσου που τα τελευταία χρόνια ο λαός της έρχεται αντιμέτωπος με τη συνολική υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών, με την αποψίλωση του Κέντρου Υγείας, την απαράδεκτη κατάσταση με τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα τους χειμερινούς μήνες.
Στη συζήτηση για το φωτοβολταϊκό πάρκο στη Λεκάνη Καβάλας, που έχει ξεσηκώσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων, έπειτα από πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης, υιοθετήθηκε η εισήγηση να μην έχει απλώς χαρακτήρα «εκφοράς γνώμης» από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά να αποτελεί πολιτική απόφαση, για να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για να ανακληθεί η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, παράλληλα με τον αγώνα του λαού της περιοχής που πρέπει να δυναμώσει, στα χνάρια των αγώνων των κατοίκων της Δαδιάς του Έβρου και του Λειβαδίτη της Ξάνθης. Αγώνες που χρειάζεται να βάλουν στο στόχαστρο την πολιτική που τα «δίνει όλα» στους επιχειρηματικούς ομίλους των ΑΠΕ για να πληρώνει ο λαός «τα σπασμένα» της πανάκριβης πράσινης ενέργειας.