Επισκέψεις στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε Δράμας καθώς και συναντήσεις με γιατρούς και επαγγελματίες του χώρου της υγείας πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Δράμας στο πλαίσιο δράσεων για τον ένα χρόνο από τον θάνατο της Προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Συγκεκριμένα η Ν.Ε. Δράμας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραγματοποίησε:

-Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου συνάντηση με γιατρούς και επαγγελματίες του χώρου της υγείας

-Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου επίσκεψη στο Νοσοκομείο Δράμας

-Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Δράμας

Σε σχετική ανακοίνωση για τις συγκεκριμένες δράσεις αναφέρονται τα εξής:

«Το κλιμάκιο κατέγραψε τους προβληματισμούς που αφορούν τα θέματα υγείας στο Νομό και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό για την μεγάλη προσφορά του στην εθνική δημόσια υγεία

Το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από όλες τις παραπάνω συναντήσεις είναι η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Άμεση είναι η ανάγκη για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών και τη σωστή λειτουργία των Μονάδων. Τέλος ενίσχυση χρειάζεται και το ΕΚΑΒ καθώς αδυνατεί αυτή τη στιγμή να καλύψει τις ανάγκες του Νομού μας.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης στην εκδήλωση που έγινε στις 24/10 στο Caravel στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι πρώτιστη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκαν 8 σημεία, με πρόταση για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για την αναγέννηση και ενίσχυση του ΕΣΥ».