ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Σε ανακοίνωση της Βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαράς Κεφαλίδου αναφέρονται τα εξής:

Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Καθένας από τη θέση του. Συνεχίζοντας τη σειρά των τηλεφωνικών επαφών με τους φορείς της Δράμας που εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, επικοινώνησε με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Νίκη Καρατζόγλου και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργο Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι διαδικασίες για την ενίσχυσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόσφατα μάλιστα 10 νοσηλεύτριες εντάχθηκαν στο ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό είναι έτοιμοι να δώσουν αγώνα για την υγεία των πολιτών του Νομού.

Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατό όμως παραμένει το πρόβλημα που διαχρονικά αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας με πολλές ελλείψεις και κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό. Σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε η αξιοποίηση των εθελοντών ιδιωτών ιατρών θα μπορούσε να αποτελέσει μια άμεση και αποτελεσματική λύση, τόνισε η διοικήτρια κ. Καρατζόγλου.

Την εθελοντική προσφορά του Ιατρικού κόσμου της Δράμας επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Είναι εξαιρετικής σημασίας ο ενισχυτικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι εθελοντές ιδιώτες ιατροί ειδικοτήτων αιχμής, στη δύσκολη αυτή στιγμή για τη χώρα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η συνεισφορά τους θα είναι πολύτιμη βοήθεια στην αντοχή του φόρτου που μπορεί να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο Δράμας. Ακόμη, τονίστηκε ο κοινός προβληματισμός ως προς την επάρκεια σε υγειονομικό υλικό (π.χ. μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ για την καλύτερη ενημέρωση των ιατρών. Η απρόσκοπτη πρόσβαση του ιατρικού προσωπικού στα θέματα που προκύπτουν συνεχώς είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης για την οποία οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι.

Ο χρόνος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας μετράει αντίστροφα. Η πολιτεία δείχνει να έχει αντανακλαστικά. Περιμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας να ξεπεράσει κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο και να δώσει τώρα τη δυνατότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ, με ιδιώτες ιατρούς που προσφέρονται να συνδράμουν στο τιτάνιο έργο που έχουμε μπροστά μας. Συνεχίζουμε!