ΜΕ ΜΙΑ ΛΙΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΗΦΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

 

Με μια λιτή ανακοίνωση, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, έγινε γνωστό πως η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές στο Δήμο Δράμας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Μετά από διαβούλευση μεταξύ των στελεχών της αυτοδιοικητικής παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αποφασίσαμε την μη συμμετοχή μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019».

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» ξεκίνησε την αυτοδιοικητική της πορεία με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη, ενώ στη συνέχεια (στις 14 Ιανουαρίου 2019), μέσω κοινής συνέντευξης τύπου, γνωστοποιήθηκε η συμπόρευση με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανέστη Τερζή. Μάλιστα, η παράταξη πραγματοποίησε και πολιτική εκδήλωση, στις 28 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν 13 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν τα στελέχη της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» να λάβουν την απόφαση να μη συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές, όπως επίσης δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν τα εξέχοντα πρόσωπα του συνδυασμού, οι κ.κ. Ανέστης Τερζής και Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοτικό ή περιφερειακό επίπεδο.