ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 

  • «Έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας και τη ψυχολογία των δημοτών μας. Ο τόπος μας πάνω απ’ όλα! Ένας τόπος που αξίζει να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας!»
  • «Σε αυτά τα 3,5 περίπου χρόνια καταφέραμε να υλοποιήσουμε έργα μικρά ή μεγάλα σε κάθε χωριό μας, σε κάθε κοινότητα και σε κάθε οικισμό»
  • «Με σωστό συντονισμό, καλή συνεργασία με τους Αντιδημάρχους, Προέδρους, συνεργάτες και υπερβαίνοντας τον εαυτό μας προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους δημότες μας και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους»

 

Στην πρώτη συνέντευξη για τη νέα χρονιά, η εφημερίδα «Εργασία… συν» φιλοξενεί τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου.

Ο κ. Καγιάογλου αναφέρθηκε στους στόχους της διοίκησης του Δήμου για αυτό το νέο χρόνο που ξεκίνησε, προχώρησε σε συνοπτικό απολογισμό όσων έχουν γίνει στην τρέχουσα αυτοδιοικητική θητεία από τη Δημοτική του Αρχή, ενώ παράλληλα μίλησε και για τους λόγους που θεωρεί πως πρέπει ο ίδιος και η παράταξή του να αποτελέσουν εκ νέου την επιλογή των συμπολιτών του στις δημοτικές εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο.

 

Κύριε Δήμαρχε, αρχικά σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη, η οποία ως πρώτη για τη νέα χρονιά, δεν γίνεται να μη ξεκινήσει με ευχές. Καλή χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα! Οι δικές σας ευχές προς τους συμπολίτες σας ποιες είναι για το νέο έτος;

Και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στην εφημερίδα σας και μάλιστα στο πρώτο φύλλο για το 2023. Οι ευχές μου για το νέο έτος είναι υγεία, αγάπη σε όλους τους δημότες μας, σε όλο τον κόσμο και πιστεύω με συνεννόηση, προγραμματισμό και αλληλεγγύη, μπορείς να δημιουργήσεις και να πετύχεις τον στόχο σου !

 

Οι στόχοι για τον Δήμο Παρανεστίου για αυτή τη νέα χρονιά ποιοι είναι; Σε ποιους τομείς θα δώσετε έμφαση;

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου ανακοινώσαμε το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, ένα πρόγραμμα που αξιοποιούσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Σε κάθε τομέα είχαμε παρεμβάσεις, στην καθημερινότητα, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην υγεία, σε έργα υποδομής, στον πρωτογενή τομέα.

Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες λόγω της πανδημίας, να έχουμε ολοκληρώσει μεγάλο μέρος του προγράμματός μας. Σαφέστατα όμως η καθημερινότητα των πολιτών μας είχε και έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, η προσβασιμότητα, η ύδρευση και ο σωστός φωτισμός. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε ακόμη περισσότερο, γιατί πρέπει ο κόσμος να έχει σωστές παροχές, υποδομές και «ανέσεις».

 

Το 2023 είναι η τελευταία χρονιά της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας, ενώ τον προσεχή Οκτώβριο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεων για την επόμενη περίοδο. Ποιος είναι συνοπτικά ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής σας Αρχής; Για ποια έργα σας αισθάνεστε ιδιαίτερα υπερήφανος που έγιναν;

Σε αυτά τα 3,5 περίπου χρόνια καταφέραμε να υλοποιήσουμε έργα μικρά ή μεγάλα σε κάθε χωριό μας, σε κάθε κοινότητα και σε κάθε οικισμό. Για κάθε έργο που ολοκληρώσαμε νιώθω περήφανος, γιατί κάθε ένα από αυτά πραγματοποιήθηκε με πολλή αγάπη και πολύ τρέξιμο. Κάθε έργο έδινε λύσεις σε προβλήματα των δημοτών μας και ήταν απολύτως αναγκαίο. Θα προσπαθήσω να σας απαριθμήσω όσο πιο σύντομα μπορώ αυτό το πλούσιο έργο μας.

-Για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας δημιουργήσαμε 2 ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) σε Αδριανή και Παρανέστι.

-Λειτουργήσαμε 2 νέα ΚΔΑΠ για τις ανάγκες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας σε ώρες εκτός σχολείου.

-Προχωρήσαμε στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολείων μας και των κοινοτικών καταστημάτων μας.

-Ολοκληρώσαμε την κατασκευή της νέας παιδικής χαράς στην Αδριανή και του γηπέδου μπάσκετ.

-Προχωρήσαμε στην ανακαίνιση των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων Αδριανής και Πλατανιάς.

-Ολοκληρώσαμε τις παιδικές χαρές σε όλες τις κοινότητες.

-Τις επόμενες μέρες υπογράφουμε με τον ανάδοχο την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες.

-Συντηρήσαμε όλα τα πάρκα, τον αστικό εξοπλισμό του Δήμου και τοποθετήσαμε νέες έξυπνες στάσεις.

-Συντηρήσαμε όλες τις ποτίστρες που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι μας.

-Καθημερινά συντηρούμε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

-Κατασκευάσαμε νέο δίκτυο ύδρευσης στα Διπόταμα και τις επόμενες μέρες ξεκινά η κατασκευή του δικτύου ύδρευσης Αδριανής και Ψηλής Ράχης.

-Το επόμενο διάστημα δημοπρατούμε την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

-Ολοκληρώσαμε την ανακαίνιση των παιδικών σταθμών και δημιουργήσαμε βρεφικό τμήμα στην Αδριανή.

-Ανακαινίσαμε το κοινοτικό κατάστημα Πυξαρίου σε σύγχρονο μαγειρείο για τις ανάγκες σίτισης των αδύναμων οικονομικά δημοτών μας.

-Σε όλα τα χωριά μας προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα οδοποιίας.

-Ξεκινούν άμεσα τα έργα ανάπλασης της πλατείας Παρανεστίου και πεζοδρομίων στην Πλατανιά.

-Ξεκίνησε η λειτουργία του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) Δήμου Παρανεστίου.

-Υλοποιήσαμε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τοποθέτηση isobox, ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου και συστήματος τηλεϊατρικής.

-Ολοκληρώσαμε τον φάκελο υποψηφιότητας του Παρθένου Δάσους Φρακτού για την UNESCO.

-Ξεκινούν πολύ σύντομα τα έργα αγροτικής οδοποιίας του Δήμου και δημιουργίας διαδραστικού μουσείου, κέντρου πολιτισμού σε Πλατανιά και Πτελέα.

-Τοποθετήσαμε μεγάλους open κάδους για τα ογκώδη αντικείμενα, αντικαταστήσαμε τους παλιούς κάδους απορριμμάτων και προμηθευτήκαμε ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο.

Κύριε Δήμαρχε, ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες που έχει η διοίκηση ενός Δήμου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση της χώρας, αλλά και ένας από τους μικρότερους όσον αφορά τον πληθυσμό;

Με αυτά τα χαρακτηριστικά όπως πολύ σωστά λέτε, τις μεγάλες αποστάσεις, τους πολλούς μικρούς οικισμούς και με τα λίγα χρήματα που παίρνουμε από το κράτος, καλούμαστε να υποστηρίζουμε και να δίνουμε λύσεις σε θέματα οδοποιίας, ύδρευσης, άρδευσης, καθαριότητας, κλπ. Πολλές οι δυσκολίες αλλά με σωστό συντονισμό, καλή συνεργασία με τους Αντιδημάρχους, Προέδρους, συνεργάτες και υπερβαίνοντας τον εαυτό μας προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους δημότες μας και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους.

 

Όπως είναι γνωστό, θα είστε εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, διεκδικώντας την ανανέωση της θητείας σας. Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι πρέπει να λάβετε «ψήφο εμπιστοσύνης» από τους δημότες του Δήμου Παρανεστίου;

Την πρώτη φορά που εκλέχτηκα είχα ζητήσει από τους συνδημότες μας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας ώστε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και να δώσουμε νέα πνοή στην περιοχή μας. Σήμερα πιστεύω ότι έχουμε δείξει δείγματα γραφής, κάνουμε πράξη και συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε. Γίνεται πολύ σημαντικό έργο στο Δήμο μας το οποίο θεωρώ ότι είναι γνωστό σε όλους μας. Έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας και τη ψυχολογία των δημοτών μας. Ο τόπος μας πάνω απ’ όλα! Ένας τόπος που αξίζει να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας!

 

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη κι αφού σας ευχαριστήσω ξανά για αυτήν, θα ήθελα να μου πείτε, τελικά ο Δήμος Παρανεστίου μπορεί να γίνει «ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ», όπως είναι το όνομα της παράταξής σας; Είναι εφικτό οι νεότερες γενιές να παραμείνουν στον τόπο τους;

Προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώνουμε τις υποδομές, τις παροχές προς τους συνανθρώπους μας, να αξιοποιούμε οτιδήποτε σημαντικό υπάρχει. Να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων μας πιο ευχάριστη. Να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδότηση. Έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα ως Δήμος. Αύριο με την έναρξη του σωφρονιστικού καταστήματος, μεθαύριο με την ανάδειξη του Παρθένου Δάσους Φράκτου σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και αργότερα με την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Θερμιών.

Με νέες ιδέες, με δημιουργία επενδυτικού περιβάλλοντος, με την ολοκλήρωση της μελέτης για την Οικοτουριστική ανάπτυξη του ποταμού Νέστου και με την ένταξη των νέων τεχνολογιών δημιουργούμε τον νέο Δήμο Παρανεστίου.

Δημιουργώντας νέες θέσεις να κρατήσουμε τους νέους που υπάρχουν σήμερα και να δώσουμε κίνητρο να έρθουν νέες οικογένειας. Το πιστεύουμε! Το κάνουμε πράξη κάθε μέρα!

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά…