Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το απόγευμα της Τετάρτης 6 Απριλίου 2022, ενέκρινε τις δαπάνες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Δράμας την Κυριακή 8 Μαΐου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας. Η σχετική εισήγηση έγινε από την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου κα Αναστασία Τόλιου.

Συγκεκριμένα, μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή των πέντε γυναικείων συλλόγων του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα της μητέρας στο Αρρένων, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορό ζούμπα για μαμάδες και παιδιά στο κυκλικό ανοικτό μίνι θεατράκι στην περιοχή της Ανάπλασης. Σε κάθε μαμά θα δοθεί έπαινος «καλής μαμάς» με το δακτυλικό αποτύπωμα του παιδιού της.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας.