Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν την 19/20-8-2022, σε περιοχές του Έβρου και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Δράμας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στον οικισμό Κόμαρο Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από εκτροπή σε αγροτεμάχιο.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στην επαρχιακή οδό Καλαμπακίου – Νικήσιανης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε ακινητοποιημένο μετά από εκτροπή και ο οδηγός να επιχειρεί να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης – διακινητής οδηγώντας το παραπάνω όχημα μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, την 19/20-8-2022 σε αγροτική περιοχή του οικισμού Καβησού Έβρου, αστυνομικοί τους Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας, Τυχερού και Φερών Αλεξανδρούπολης.