ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

 

  • Στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. (όπου συμμετέχουν ex officio όλοι οι Δήμαρχοι) εκλέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δράμας Μ. Τάσσου και Γ. Καψημάλης

 

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων αιρετών εκπροσώπων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα το εκλεκτορικό σώμα, το οποίο αποτελούνταν από τους Δημάρχους όλων των Δήμων της Α.Μ.Θ., καθώς και από Δημοτικούς Συμβούλους ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Δήμου, οι οποίοι εκλέχτηκαν μέσω σχετικής διαδικασίας σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Συνολικά από τους 125 εκλέκτορες στην εκλογική διαδικασία στην Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. ψήφισαν οι 121 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 118.

Οι εκλογές διεξήχθησαν με τη συμμετοχή 2 ψηφοδελτίων. Ένα, χωρίς όνομα, με τη συμμετοχή 13 Δημάρχων και 8 Δημοτικών Συμβούλων ως υποψήφιων μελών και ένα, η «Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση», αποτελούμενο μόνο από 7 Δημοτικούς Συμβούλους υποψήφιους για μέλη στο Δ.Σ.. Το ψηφοδέλτιο με τη συμμετοχή Δημάρχων έλαβε 97 ψήφους και ποσοστό 82,2% και το άλλο ψηφοδέλτιο 21 ψήφους και ποσοστό 17,8%.

Από το πρώτο ψηφοδέλτιο εκλέχτηκαν και οι 13 Δήμαρχοι, οι οποίοι ήταν οι εξής: Αθανασιάδης Θεόδωρος (29 ψήφοι), Γκαράνης Ιωάννης (36 ψήφοι), Ζαμπούκης Ιωάννης (31 ψήφοι), Ζεκερίδης Θεμιστοκλής (36 ψήφοι), Καλακίκος Παναγιώτης (31 ψήφοι), Κυριακίδης Ελευθέριος (42 ψήφοι), Μαυρίδης Βασίλειος (59 ψήφοι), Μιχαηλίδης Σάββας (38 ψήφοι), Μίχογλου Θωμάς (48 ψήφοι), Μουμίν Οντέρ (37 ψήφοι), Μουριάδης Θεόδωρος (36 ψήφοι), Τσιτιρίδης Γεώργιος (34 ψήφοι), Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος (20 ψήφοι).

Επίσης, από τον ίδιο συνδυασμό εκλέχτηκαν οι 4 από τους 8 Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι είναι οι εξής: Δαβής Απόστολος (57 ψήφοι), Μούτλιας Ιωάννης (46 ψήφοι), Πατσουρίδης Παρασκευάς (43 ψήφοι), Σταυρίδης Ιωάννης (43 ψήφοι).

Από τον δεύτερο συνδυασμό εκλέχτηκαν 4 από τους 7 Δημοτικούς Συμβούλους και συγκεκριμένα οι: Βέρρος Άρης (9 ψήφοι), Ηλιόπουλος Στέργιος (9 ψήφοι), Παπανδρέου Αθανάσιος (9 ψήφοι), Χατζηθεοδώρου Γεώργιος (12 ψήφοι)

Η εκπροσώπηση του Νομού Δράμας στο νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. προέρχεται από τους Δημάρχους Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη και Προσοτσάνης κ. Θόδωρο Αθανασιάδη, καθώς και από τον Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» στο Δήμο Δράμας, κ. Στέργιο Ηλιόπουλο.

Νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναμένεται να εκλεγεί ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος έλαβε και τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στην εκλογική διαδικασία (59).

Σε ανάρτησή στο facebook ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης ανέφερε τα εξής: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη για όλους που με την ψήφο τους με ανέδειξαν στην πρώτη θέση μεταξύ ισάξιων υποψηφίων. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι συνάδελφοι του νέου Δ.Σ. από όποιο θεσμικό ρόλο έχουμε την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την πρόοδο της Περιφέρειάς μας και των κατοίκων της, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την περιφερειακή συνείδηση που επιβάλλεται να χαρακτηρίζει κάθε μας ενέργεια».

Στην εκλογική διαδικασία στην Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. αναφέρθηκε, με ανάρτησή του, ο κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος επεσήμανε τα εξής: «Πριν λίγες μέρες αυτοδιοικητικοί από την Ορεστιάδα έως την Δράμα αποφασίσαμε να μην πάρουμε μέρος στο στημένο σκηνικό των εκλογών που είχε ετοιμαστεί, με το μοίρασμα θέσεων αλλά να κατεβάσουμε ψηφοδέλτιο με τις δικές μας θέσεις και τα δικά μας αξιακά προτάγματα. Για εμάς οι αυτοδιοικητικοί οφείλουν να υπηρετούν το γενικότερο καλό, να υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε -να υπάρξει χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες των Δήμων

– να υπάρξουν  σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους.

– να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χώρο και τα δημόσια αγαθά

– να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν στόχο να αποφέρουν περισσότερα κέρδη στους μετόχους των εταιρειών και όχι καλύτερη ποιότητα   υπηρεσιών στους πολίτες.

– να υπάρξει ανάπτυξη με οικολογικό πρόσημο προς όφελος των λαϊκών αναγκών

Αποδείξαμε πως “Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει”».

 

Οι εκπρόσωποι στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

 

Εκτός, από το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ., το εκλεκτορικό σώμα κλήθηκε να επιλέξει και τους εκπροσώπους του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Σε αυτήν συμμετέχουν ex officio όλοι οι Δήμαρχοι των Δήμων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ενώ μέσω ψηφοφορία εκλέχτηκαν ακόμη 10 αντιπρόσωποι, όλοι τους Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Από την πρώτη παράταξη εκλέχτηκαν 8 και συγκεκριμένα οι: Γραβάνης Αντώνιος (51 ψήφοι), Καψημάλης Ιωάννης (47 ψήφοι), Μαρασλής Ευάγγελος (47 ψήφοι), Μολλά Ισά Ριτβάν (27 ψήφοι), Μπενή Ελένη (42 ψήφοι), Παπαδόπουλος Σωτήριος (43 ψήφοι), Ταρενίδης Παναγιώτης (45 ψήφοι), Τάσσου Μιχαήλ (46 ψήφοι)

Από την δεύτερη παράταξη εκλέχτηκαν 2 και συγκεκριμένα οι: Παπανδρέου Αθανάσιος (10 ψήφοι), Χατζηθεοδώρου Γεώργιος (18 ψήφοι)

Έτσι, ο Νομός Δράμας θα εκπροσωπείται στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., εκτός από τους 5 Δημάρχους και από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Δράμας κ.κ. Μιχάλη Τάσσου και Γιάννη Καψημάλη.

Σε δήλωσή του για την εκλογή των 2 στελεχών της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε τα εξής: «Είναι τιμητικό και ταυτόχρονα καθοριστικό για το Δήμο μας η εκλογή για εκπρόσωποι στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. των δυο Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής μας Αρχής, Γιάννη Καψημάλη και Μιχάλη Τάσσου, στις πρώτες θέσεις σταυρών από τους δέκα που εκλέχτηκαν στην Περιφέρειά μας. Το όραμα, ο συντονισμένος σχεδιασμός σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια και τη διεκδικητικότητα σε κεντρικό επίπεδο αποτελούν εχέγγυα για μια πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, για μια πιο ισχυρή Δράμα».

Σε κοινή τους δήλωση για την εκλογή τους, οι κ.κ. Τάσσου και Καψημάλης ανέφεραν τα εξής: «Αυτοδιοίκηση σημαίνει καθημερινή ενασχόληση με τα προβλήματα του τόπου σου, σχεδιασμός και όραμα. Είναι όμως και διεκδικήσεις σε επίπεδο κεντρικό. Έτσι θέσαμε ως εκπρόσωποι του Δήμου μας και με την υποστήριξη του Δημάρχου μας στην κρίση των συναδέλφων μας Δημοτικών Συμβούλων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. την υποψηφιότητά μας για εκπρόσωποι στην Γ.Σ. της ΚΕΔΕ. Η εκλογή μας είναι τιμή στο πρόσωπό μας, είναι όμως και τιμή στο Δήμο μας καθώς κατορθώσαμε σε σύνολο 10 εκπροσώπων οι 2 να είναι από το Δήμο Δράμας. Ευχαριστούμε τους συναδέρφους μας με την υπόσχεση να τους εκπροσωπήσουμε επάξια. Ευχαριστούμε και το Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος για την στήριξή του».