ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε την συνταγματική τάξη και την κοινοβουλευτική νομιμότητα, που παραβιάσθηκαν από την ασυλλόγιστη απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρέσει με τρόπο προσχηματικό, αυθαίρετο και παράνομο τους δύο Βουλευτές μας, Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη».

Τα παραπάνω υποστήριξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας και μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και την εκπομπή Απ’ Ευθείας» με την Μ. Μιχελιδάκη και τον Κ. Λασκαράτο.

Ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στην πλειοψηφία να παρεμβαίνει στην συγκρότηση της Προκαταρκτικής Επιτροπής και να καθορίζει από ποια μέλη θα εκπροσωπείται η μειοψηφία.

Όσον αφορά την διαδικασία, ο κ. Ξανθόπουλος, τόνισε ότι είναι δεδομένη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική τάξη και να προχωρήσει επιτέλους η εξέταση του κ. Φρουζή και άλλων σημαντικών μαρτύρων στην υπόθεση Novatis, την οποία εμποδίζουν με διάφορα προσχήματα Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ.