ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κλειστός παρέμεινε το διήμερο Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, καθώς και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, ο Δήμος Δοξάτου μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Δαλακάκη, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Το κλείσιμο του Δήμου ήταν ένα από τα μέσα αντίδρασης, τα οποία προανήγγειλε με σχετική του ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Δαλακάκης.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουνίου ο κ. Δαλακάκης ανήρτησε το εξής κείμενο:

«Οι πρώτες ακτίνες του ηλίου με βρίσκουν καθ’ οδόν για Θεσσαλονίκη, στο εκεί Γραφείο του Πρωθυπουργού και στο Υπουργείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θράκης.

Σε λίγες ώρες θα συναντήσω τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και την Υπουργό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θράκης, ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ…

Τους ενημερώνω ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Δήμος Δοξάτου ΚΛΕΙΝΕΙ.

Τους ενημερώνω ότι Πέμπτη και Παρασκευή οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ μας σημαίες μας θα κυματίζουν μεσίστιες.

Τους ενημερώνω ότι καλώ έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για σήμερα για να μετονομαστούν όλες μας οι κεντρικές πλατείες σε Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φιλίππου, Μακεδονίας, Παύλου Μελά.

Τους ενημερώνω ότι θα απαιτήσω σήμερα από κάθε προμηθευτή του Δήμου από 100 € για εκμίσθωση λεωφορείων για τις Πρέσπες και για την ανέγερση τεράστιου ήλιου της Βεργίνας στην πλαγιά του Κεφαλαρίου

Τους ενημερώνω ότι ο Δήμος Δοξάτου θα είναι στις Πρέσπες, παιδιά, άνδρες, γυναίκες… Τους ενημερώνω ότι οι δημότες μου είναι φιλήσυχοι, αλλά για την Μακεδονία μας είναι θεριά ανήμερα Τίποτε δεν τελειώνει, αν ο λαός μας δεν το επιτρέψει».

Η εν λόγω ανάρτηση του Δημάρχου Δοξάτου έγινε πολύ γρήγορα viral, φτάνοντας να έχει πάνω από 21 χιλιάδες αντιδράσεις και πάνω από 6.000 κοινοποιήσεις. Μάλιστα, τις ημέρες που ακολούθησαν ο κ. Δαλακάκης εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας για να μιλήσει για τις θέσεις του.

Επίσης και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ο Δήμος Δοξάτου ήταν κλειστός, με το Δήμαρχο Δοξάτου κ. Δαλακάκη, μετά τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας στο Πισοδέρι Φλώρινας, να αναφέρει σε ανάρτησή του την Κυριακή 17 Ιουνίου: «Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να ζήσω την αντίσταση των Ελλήνων κατά της παρακμής του Έθνους και της καταστροφής της Δημοκρατίας μας. Δεν έβγαλα λόγο στην εξέδρα της Βιγλας. Στάθηκα δίπλα σε γυναίκες, γέρους και παιδιά που έτρωγαν χημικά και ξύλο, ενώ τραγουδούσαν τον Εθνικό μας Ύμνο. Νιώθω τόσο υπερήφανος για τους Έλληνες αυτήν την μαύρη μέρα. Οποίος πολεμά το Έθνος μας και την Δημοκρατία μας θα γνωρίσει την καταστροφή του. Ο Δήμος Δοξάτου θα παραμείνει και αύριο κλειστός και οι σημαίες του θα συνεχίσουν να κυματίζουν μεσίστιες. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Παράλληλα, με ανοιχτή επιστολή του προς τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους της Μακεδονίας ο κ. Δαλακάκης ζητά να προχωρήσουν σε κλείσιμο των Περιφερειών και των Δήμων του.

Συγκεκριμένα ο κ. Δαλακάκης αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι δημότες σας έφαγαν ΞΥΛΟ και ΧΗΜΙΚΑ. Η Μακεδονία μας πουλιέται. Το “Μακεδονία ξακουστή” θεωρείται πλέον αλυτρωτικό. ΚΛΕΙΣΤΕ τους Δήμους σας και τις Περιφέρειές σας. Βάλτε τις σημαίες σας Μεσίστιες. Βοηθείστε τις Μακεδονικές Οργανώσεις και την Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Βάλτε τους προμηθευτές των Δήμων και των Περιφερειών σας να ναυλώσουν λεωφορεία για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και δημοκρατικά στην Θεσσαλονίκη ΑΜΕΣΑ, χωρίς χρονοτριβή. Πάρτε άμεσα πρωτοβουλίες. Οι δημότες μας είναι Έλληνες και Μακεδόνες και έχουν φρίξει. Πετάξτε τις γραβάτες και τα κουστούμια σας και κατεβείτε μαζί τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ας σταθούμε στο ύψος τους».