«Σοκαριστική διαπίστωση εκτεταμένης διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο»

 

«Οδυνηρή εξέλιξη η υπόθεση Καΐλή. Είναι σοκαριστικό το φαινόμενο να διαπιστώνεται με στοιχεία εκτεταμένη διαφθορά στο Ευρωκοινοβούλιο», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, σε παρέμβασή του στο ΣΤΑΡ Β. Ελλάδος, για το θέμα της σύλληψης της Ευρωβουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύας Καϊλή.

Ο κ. Ξανθόπουλος αφού σημείωσε ότι είναι σε ισχύ και στην περίπτωση αυτή το τεκμήριο αθωότητας, σημείωσε ότι στην υπόθεση που αποκάλυψαν οι βελγικές αρχές φαίνεται ότι εμπλέκονται πολλά ακόμη πρόσωπα ακόμη και συνδικαλιστικά στελέχη και υπογράμμισε: Το πολιτικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο το δικό της κομματικό χώρο από τον οποίο διεγράφη. Το πρόβλημα χρηματισμού αξιωματούχων και ευρωβουλευτών που σημειωτέον εκλέχτηκαν με τη λαϊκή ψήφο, είναι ένα βαθύ πρόβλημα της Δημοκρατίας.

Ο Βουλευτής επεσήμανε τέλος ότι με τέτοια φαινόμενα που ξυπνούν μνήμες παρελθόντος, επιτείνεται η απαξίωση της πολιτικής και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει σε κινήσεις που θα δείχνουν ότι αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του.