ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρώην Βουλευτή Ν. Δράμας

Μέλους Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

 

Η πολιτική όπως την αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός είναι εν μέσω έντασης με την Τουρκία και μηδενικής επιτυχίας της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής να βγαίνει φωτογραφία με τον Τομ Χανκς που κρατάει το ελληνικό του διαβατήριο. Στην Αντίπαρο που πήγε (για πολλοστή φορά) για διακοπές.

Δηλαδή αυτό ελλαδεμπόριο που ακολουθεί εδώ και χρόνια ο κ. Μητσοτάκης είναι η μοναδική του απάντηση σε όλα τα ζητήματα. Η Κυβέρνησή του είναι μακράν η χειρότερη στην διαμόρφωση εξωτερικής πολιτικής, έχει μηδενίσει όλες τις συμμαχίες με χώρες του νότου, είναι ακολουθητής πρωτοβουλιών άλλων χωρών και παρ’ όλα αυτά ο Πρωθυπουργός νομίζει πως με ένα ενσταντανέ με τον Τομ Χανκς έλυσε όλα τα προβλήματα.

Μπορεί στο τέλος της χρονιάς που η τρύπα στα οικονομικά θα ξεπερνά το μέγεθος μίας συμπαντικής μαύρης τρύπας να καλέσει την Τζένιφερ Άνιστον να πάρει το αντίστοιχο δικό της ελληνικό διαβατήριο για να ξεχαστεί η παροιμιώδης και καταστροφική ανικανότητά του.

Και πέρα από το χιούμορ με το οποίο πολλές φορές αντιμετωπίζουμε έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται τις τύχες του ελληνικού λαού η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά κρίσιμη γιατί η πλήρης αποκοπή του κ. Μητσοτάκη από την πραγματικότητα αλλά και η εξωφρενική ψευδολογία των Μ.Μ.Ε. για τα υποτιθέμενα κατορθώματά του έχουν δημιουργήσει έναν βασιλιά που είναι εντελώς γυμνός αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι φορά τα πιο φανταχτερά ρούχα.

Δηλαδή ο δείκτης στο χρηματιστήριο να έχει πέσει 300 μονάδες, η ανεργία να έχει πάρει την ανηφόρα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παραδίδουν το πνεύμα κι αυτός να νομίζει ότι οικοδομεί τη νέα υπερδύναμη στην Ευρώπη. Θα πέσουμε παταγωδώς και με φόρα που θα είναι χειρότερη από αυτήν του 2009. Αλλά τι τους νοιάζει; Σάμπως αυτοί θα την πληρώσουν;