ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Α.Μ.Θ. με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

 

 

Τρεις μέρες για τις εκλογές του Μαΐου. Ο λαός δυστυχώς εκλέγει αυτούς που του προτείνουν τα πολιτικά κόμματα και όχι αυτούς που θα επέλεγε ελεύθερα.

Για το λαό όμως ένας Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος πρέπει να αντιπαλεύει την πολιτική του Κεφαλαίου, που είναι εφόδιό του για την πάλη του την επόμενη μέρα. Όχι «κομπογιαννίτες» της πολιτικής. Όχι «μαυρογυαλουρισμός» με υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Ως συνεργαζόμενη με την «Λαϊκή Συσπείρωση» είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος και δεν μου είναι έμμονη ιδέα το να είμαι επαγγελματίας στην πολιτική και μάλιστα παλιάς μεθόδου πολιτικής, όπως όσοι θέλουν να ξαναείναι και να ξαναείναι στους διοικούντες με το: πέστε ψέματα στους Δραμινούς, τόσα ψέματα όσα αντέχουν. Για αυτό και οι ίδιοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Ευρωβουλευτές δεν πιστεύουν αυτά που λένε και φτάνουν να εκπλήσσονται που ο κόσμος τα πιστεύει. Δεν εμφανίζω φωτογραφίες τάχα μου με υψηλά πρόσωπα του παρελθόντος, ούτε προβάλλω τον γνωστότατο στη Δράμα σύζυγό μου, ούτε τα παιδιά μου και εγγόνια μου. Και είμαι υπερήφανη για τον 18χρονο εγγονό μου, φαντάρο 15 ημερών, που υπηρετεί την πατρίδα σε δύσκολες μέρες. Μάλιστα πολλοί υποψήφιοι κάνουν και διαφήμιση του επαγγέλματός τους (άντε καλές δουλειές για όταν δεν εκλεγείτε).

Είμαι πόντια με παππούδες που ήρθαν κατατρεγμένοι από την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, όταν στην Ελλάδα δεν τους ήθελαν. Όσο για τις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία, μακάρι όσοι μετέχουν να τους διακατέχει το συναίσθημα και όχι για προβολή. Βλέπουμε σε σποτ υποψηφίους ηλικιωμένους και παιδιά υποσχόμενοι βελτιώσεις αναγκών και χώρων που ούτε έπραξαν ούτε θα βελτιώσουν.

Πολλοί υποψήφιοι ή πρώην διοικούντες ζητούν τηλεμαχίες με ορισμένες παρατάξεις χωρίς να αναφέρουν την «Λαϊκή Συσπείρωση». Όχι δεν είμαστε τυχαίοι και είναι η ΜΟΝΗ παράταξη που έχει υποψηφίους και σε χωριά, όταν δεν τόλμησαν και δεν μπόρεσαν να βρουν άτομα εκπροσώπησής τους τα μεγάλα κόμματα.

Μέλημά μου είναι η απαραίτητης σηματοδότηση και στις γειτονιές, γιατί υπάρχει μεγάλη κίνηση. Σήματα, λοιπόν, προς αποφυγή ατυχημάτων. Βέβαια εκνευρίζω κάποιους για τις αλήθειες που λέω και γράφω, αλλά ίδιο μου είναι να μην αφήνω τίποτα αναπάντητο. Σηκώνω το «γάντι», χωρίς να νοιάζομαι για τις συνέπειες.

Φυσικά δεν λησμονώ τι τραβήξαμε για την ιδεολογία μας η οικογένειά μου και θέλω να το γνωρίζουν τα παιδιά μου και εγγόνια μου με την ευχή να μην ξανασυμβεί στο μέλλον σε κανέναν πολίτη.

Εμπρός, λοιπόν, πολίτες της πόλης μου και του Νομού μου με την ψήφο σας στην «Λαϊκή Συσπείρωση» που είμαι υποψήφια και που την διακατέχει η εντιμότητα που είναι στην πολιτική συνέπεια και δύναμη, που είναι χτύπημα στην λογική των μειωμένων απαιτήσεων. Ένα, λοιπόν, αποφασιστικό βήμα μπροστά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» γιατί η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού.