Όταν η φωνή ενός καλλιτέχνη έχει ψυχή το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Αυτό απέδειξε, για ακόμη μια φορά, η Μελίνα Μποτέλλη στο συγκλονιστικό της μονόλογο «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» που παρουσιάστηκε, με ελεύθερη είσοδο, στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Η παράσταση που δόθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «ΚΘΒΕ plus», αποτελεί έναν ύμνο στη μητρότητα και την τέχνη της μουσικής.

Η Μελίνα Μποτέλλη η οποία, εκτός από την ερμηνεία, υπογράφει τα κείμενα και τη σκηνοθεσία της παράστασης, παρέσυρε το κοινό σε έναν κόσμο έντονων συναισθημάτων. Με οδηγό αποκλειστικά και μόνο τη φωνή της και την υποκριτική της δεινότητα ελευθέρωσε τη φαντασία των θεατών που δημιούργησαν εικόνες και πρόσωπα.

Η γνωστή ηθοποιός ερμήνευσε όλους τους ρόλους του έργου που αφηγείται την ιστορία μιας καταξιωμένης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας της Όπερας που διέπρεψε στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η Μελίνα Μποτέλλη ερμήνευσε acapella γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι.

Το κοινό συγκινήθηκε και απόλαυσε μια απόλυτα θεατρική παράσταση. Στο τέλος σχεδόν όλοι όρθιοι χειροκρότησαν παρατεταμένα την κατάθεση ψυχής που έκανε επί σκηνής η Μελίνα Μποτέλλη.

Η παράσταση «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» μιλάει για τη μητρότητα και την τέχνη που δεν γνωρίζει σύνορα και αποτελεί αφιέρωμα στους δασκάλους της Μελίνας Μποτέλλη, στους Έλληνες καλλιτέχνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και στους γονείς.