ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Σ. ΒΑΡΔΑΛΗ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Πολιτική εκδήλωση, με ομιλητή τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του Κ.Κ.Ε. κ. Σάκη Βαρδαλή, διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κόμματος, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Κ.Κ.Ε. και για αυτό, μετά την ομιλία του κ. Βαρδαλή, προβλήθηκε βίντεο για τα 100 χρόνια του Κόμματος.

Στην ομιλία του ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. αναφέρθηκε τόσο στα 100 χρόνια ιστορίας του Κ.Κ.Ε. όσο και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδαλής επεσήμανε: «Από τη μια ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξαπατά τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, από την άλλη η Ν.Δ. μέσα σε αυτή την κατάσταση προσπαθεί να αναγνωριστεί ως το γνήσιο κόμμα, που αυτή από τη μεριά της θα εγγυηθεί τις επενδύσεις και την “υγιή” καπιταλιστική ανάπτυξη. Η κοροϊδία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο κυνισμός της Ν.Δ. είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Κι από κοντά το Κίνημα Αλλαγής, το μεταμφιεσμένο Πα.Σο.Κ., που διεκδικεί ένα ρόλο δορυφόρου, δηλαδή με ποιον θα πάει να κάνει Κυβέρνηση μετά τις εκλογές». «Όλοι μα όλοι τους συμφωνούν στα στρατηγικά ζητήματα και τσακώνονται για την κυβερνητική καρέκλα», πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε., στην ομιλία του, ανέφερε ότι «το Κ.Κ.Ε. απευθύνεται σε όλους όσους είναι απογοητευμένοι, εξαπατημένοι από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο Πα.Σο.Κ., αλλά και σε όσους αντί να κοιτάν μπροστά σκέφτονται να ξαναχρησιμοποιήσουν κάποιες παλαιότερες επιλογές που είχαν κάνει στο παρελθόν» και συνέχισε λέγοντας ότι η θέση του Κ.Κ.Ε. είναι ξεκάθαρη: «Κάθε νέα Κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί χειρότερο θα είναι αυτό ακριβώς το καπιταλιστικό σύστημα που έχει σαπίσει κατά τη γνώμη μας. Δεν είναι λύση για το λαό η συνεχής εναλλαγή κομμάτων στο πολιτικό επίπεδο». Όπως είπε απαιτείται ισχυρό Κ.Κ.Ε., εργατικό κίνημα και συμμαχία κοινωνική και στο στόχαστρο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων θα πρέπει να μπει ο πραγματικός αντίπαλος που είναι η δράση του κεφαλαίου.

Ο κ. Βαρδαλής απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το Κ.Κ.Ε. «στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολειά, παντού», ζητώντας παράλληλα την ενδυνάμωση του Κόμματος «στα σωματεία, στους συλλόγους και στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Και στις Βουλευτικές, και στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση και στις Ευρωεκλογές». Όπως επεσήμανε «μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε διέξοδο για να αντισταθούμε στα μέτρα, να βάλουμε φρένο στα επόμενα που μας έρχονται, να διεκδικήσουμε μια κάποια ανακούφιση από τα σημερινά προβλήματα που έχουμε, αλλά και να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής».

Ακόμη ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. υπογράμμισε ότι «ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης και του λαού», προσθέτοντας: «Γιατί ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παίρνει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων, των δικών του σημερινών αναγκών, μέσα από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής».

 

«Η αντιλαϊκή τους πολιτική τον Αύγουστο δεν θα πάει διακοπές»

 

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Βαρδαλής ανέφερε για τα 100 χρόνια του Κ.Κ.Ε.: «Εμείς επάνω σε αυτή την 100χρονη πορεία του Κ.Κ.Ε., με τα θετικά του και τα αρνητικά, προσπαθούμε στο σήμερα να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων και ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων, αξιοποιώντας ακριβώς αυτή την πείρα που είναι μια πείρα αγώνων και θυσιών κυρίως για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και σήμερα, οργανώνοντας αυτή την πάλη του λαού».

Σχετικά με το αν τον προσεχή Αύγουστο έρχεται το τέλος των μνημονίων, ο κ. Βαρδαλής επεσήμανε: «Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες, και αναφέρομαι στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους επαγγελματοβιοτέχνες, ότι μετά τον Αύγουστο και την έξοδο από τα μνημόνια, στην “μεταμνημονιακή εποχή”, όπως μας λένε, θα υπάρχει καλυτέρευση, όπως υπόσχονται, στις ζωές αυτών των λαϊκών στρωμάτων. Η επίθεση θα συνεχιστεί, γιατί είναι προϋπόθεση να προσελκύσουν κερδοφόρες επενδύσεις στη χώρα μας. Δεν έρχεται να κάνει κανείς επενδύσεις χωρίς κέρδη. Και τα κέρδη δεν πέφτουν από τον ουρανό. Τα κέρδη βγαίνουν από τη δουλειά των εργαζόμενων. Και αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν. Αυτό έκαναν 8 χρόνια τώρα. Αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Να είναι φθηνή η εργατική δύναμη, με όσο το δυνατόν λιγότερα δικαιώματα και χωρίς αντιστάσεις, έτσι ώστε να περνά αυτή η αντιλαϊκή τους πολιτική. Με αυτή την έννοια λοιπόν, η επόμενη ημέρα για τα λαϊκά στρώματα είναι εδώ, είναι αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα. Η αντιλαϊκή τους πολιτική τον Αύγουστο δεν θα πάει διακοπές. Θα μείνει εδώ».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Βουλευτής της Κ.Κ.Ε. σημείωσε ότι ΗΠΑ και Ε.Ε. πιέζουν για να βρεθεί μια συμφωνία και πρόσθεσε: «Εμείς δεν θεωρούμε ότι μια συμφωνία, όποτε αυτή κι αν επιτευχθεί θα είναι λύση για τον ελληνικό λαό. Γιατί ο ελληνικός λαός στο στόχαστρο πρέπει να βάλει την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα στους λαούς της περιοχής και ανάμεσα στο λαό της ΠΓΔΜ και το δικό μας το λαό. Και η αιτία είναι η δράση αυτών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, τους δρόμους περάσματος ενέργειας και εμπορευμάτων. Αυτό είναι που βάζει τους λαούς να σκοτώνονται μεταξύ τους για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Άρα λοιπόν για εμάς η οποιαδήποτε συμφωνία, όποτε αυτή κι αν υπογραφεί, δεν θα είναι ουσιαστική λύση προς όφελος του λαού μας. Αυτό εκτιμάμε ως Κ.Κ.Ε..

Τέλος, ο κ. Βαρδαλής σχετικά με τη διατυπωμένη θέση του Κ.Κ.Ε. ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο πολέμου στην ευρύτερη περιοχή, ακόμη και με εμπλοκή της Ελλάδας, δήλωσε πως «ως Κ.Κ.Ε. είμαστε πολύ ανήσυχοι» και ακόμη πρόσθεσε: «Τα πράγματα δεν είναι καλά. Έχουμε ενδείξεις πάρα πολλές το τελευταίο χρονικό διάστημα που πρέπει να κάνουν τον λαό να ανησυχεί. Και λέμε τον λαό, γιατί πρέπει ο ίδιος να παρέμβει, αν θέλει πραγματικά και να αποφευχθεί μία όξυνση της κατάστασης και ευρύτερα ένας πόλεμος στην περιοχή, που μπορεί να αγκαλιάσει και τη χώρα μας, αλλά από την άλλη μεριά, να μην αφήσει τις αστικές τάξεις και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή μας να κάνουν το παιχνίδι τους, για να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Κανένας δεν πρόκειται να μας σώσει. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει τον εαυτό του. Με αυτή την έννοια είμαστε ανήσυχοι και καλούμε τον ελληνικό λαό να δραστηριοποιηθεί και αυτή την αγανάκτηση και τον φόβο που έχει, με ή χωρίς εισαγωγικά, πρέπει να τον μετατρέψει σε αγώνα ενάντια σε αυτά τα σχέδια των Αμερικανών, των Ευρωπαίων και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα, γιατί έχουν τεράστια συμφέροντα στην περιοχή μας».