Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Καρβούνη, Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Απόστολο Πανίδη, μέλος της Ν.Ε. και Θεόφιλο Ξανθόπουλο, υπ. Βουλευτή – επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές της 25 Ιουνίου, επισκέφθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 τα γραφεία της ΔΕΥΑ Δράμας και συνομίλησε τόσο με τη διοίκηση της Επιχείρησης όσο και με τους εργαζόμενους.

Σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επίσκεψη αναφέρονται τα εξής:

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον ν. 5037/23, που ψήφισε πρόσφατα, θεσμοθέτησε την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων, με συνέπεια να της ανατεθούν αρμοδιότητες επί των υδάτων, γεγονός που συνιστά αφετηρία ιδιωτικοποίησης. Τόσο η διοίκηση της Εταιρείας, όσο και οι εργαζόμενοι δήλωσαν την απόλυτη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο αυτό.

Περαιτέρω, η συζήτηση συμπεριέλαβε την υποστελέχωση της ΔΕΥΑΔ σε προσωπικό, τις οφειλές των καταναλωτών στην επιχείρηση, καθώς και το υψηλότατο κόστος λειτουργίας της λόγω των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας. Προβλήματα, τα οποία θέτουν σε αμφισβήτηση όχι μόνον τη δυνατότητα να επιτελέσει το έργο της αλλά και την ίδια τη λειτουργία της ΔΕΥΑΔ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε τη στάση του κόμματος στη Βουλή, δήλωσε εμφατικά ότι αποκρούει κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του νερού, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και ανέδειξε την πρόσφατη δέσμευση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Αλέξη Τσίπρα ότι όλοι οι φορείς διαχείρισης του νερού θα βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο.

Τέλος, κλήθηκαν κυρίως οι εργαζόμενοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας ώστε να ανατραπεί αυτός ο πολιτικός συσχετισμός προς όφελος της κοινωνίας και του λαού.