Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, με έντονο και πολύ διάλογο και πολύ λιγότερο μονόλογο, είχαμε την Τετάρτη 20/09 με τον, εορτάζοντα μάλιστα τη μέρα εκείνη, κύριο Στάθη Σαραφόπουλο, πρώην Βουλευτή Νομού Δράμας της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού εγκάρδια τού ευχηθήκαμε και εκείνος μάς κέρασε γευστικότατα βιολογικά φρούτα παραγωγής του, τα οποία είχε φέρει σε ένα μεγάλο καλάθι, ο κύριος Σαραφόπουλος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει συνεχή και πολύ έντονη καθημερινή παρουσία στα πολιτικά πράγματα με άρθρα και σχόλιά του στο διαδίκτυο και στην ειδική σχετική ιστοσελίδα του, στην αρχική τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να στηρίζουν το κόμμα τους σε κάθε περίπτωση και με κάθε κόστος, ανεξάρτητα από τις προσωπικές εκάστοτε προτιμήσεις τους, όπως για παράδειγμα για το θέμα του εκάστοτε Πρόεδρου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο ίδιος του δεν ήταν οπαδός του Αντώνη Σαμαρά, το αντίθετο, παρόλα αυτά τον στήριξε ως Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος. Αυτό δε σημαίνει, είπε, ότι πρέπει να είμαστε παθητικοί δέκτες των άνωθεν οδηγιών και ντιρεκτίβων του κόμματος, αλλά αντίθετα πρέπει να έχουμε προσωπική άποψη, να κάνουμε κριτική και να την καταθέτουμε με σθένος και παρρησία στα αρμόδια όργανα του κόμματος, γιατί τότε μόνο πραγματικά βοηθάμε και το κόμμα και έτσι και την πατρίδα.

Κατόπιν διεκτραγώδησε εν συντομία την παρούσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας υπό τη διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία κάθε άλλο παρά ρόδινη είναι, και κατόπιν αναφέρθηκε ιστορικά στο πώς φτάσαμε και μπήκαμε στα μνημόνια, όπου επέρριψε καίριες ευθύνες στον πρώην Πρωθυπουργό κύριο Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου. Είπε συγκεκριμένα ότι ενώ μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Κουβέιτ και της απευθείας διευθέτησης των χρεών της χώρας με τις κυρίες πιστώτριες τράπεζες Deutsche Βank και Banque Nationale de Paris, ο κύριος Παπανδρέου αντίθετα υπόγραψε και μας έβαλε στα μνημόνια. Ως προς το περιεχόμενο των μνημονίων είπε ότι ο κύριος Παπανδρέου ακολούθησε την αναλογία 50-50 φόροι και εξοικονομήσεις (περικοπές δαπανών) ο κύριος Σαμαράς εφάρμοσε 75% περιστολές δαπανών και 25% φόρους, ενώ ο κύριος Τσίπρας σήμερα φορολογεί κατά 85% τους πολίτες και μόνο 15% είναι η αναλογία της περιστολής δαπανών που εφαρμόζει στην υλοποίηση των μνημονίων του. Γι’ αυτό, είπε ο κ. Σαραφόπουλος, ειδικά η ιδιωτική οικονομία έχει γονατίσει και πνέει τα λοίσθια. Μια άλλη πολιτική, πολύ λιγότερο φορομπηχτική και πολύ περισσότερο αποτελεσματική ως προς την υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας και την αναδόμηση εκ βάθρων του δημόσιου τομέα είναι αναγκαία, όπως είναι αυτή ακριβώς που προτείνει και εισάγει σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρόλαυτα τόνισε πως δεν πιστεύει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θέλοντας θα πάει σε εκλογές, γιατί θα χάσει έτσι σε κάθε περίπτωση την εξουσία, αυτό όμως θα το κάνει όταν θα κινδυνέψει αντί για δεύτερο να βγει τρίτο κόμμα. Τότε μόνο θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Κατόπιν ο κύριος Σαραφόπουλος αφού τόνισε ότι παραμένει πάντα ενεργό στέλεχος και στρατιώτης του κόμματος, έτοιμος να συμβάλει όπου του ζητηθεί, συνεχάρη την οργάνωσή μας για τις προσπάθειες της και δήλωσε αρωγός της. Κατόπιν ακολούθησε έντονος διάλογος στον οποίο έλαβαν με τη σειρά μέρος όλοι οι παρευρισκόμενοι, που συνολικά έφτασαν 30 τον αριθμό.

Μη αναφερόμενοι σε συγκεκριμένα πρόσωπα που πήραν το λόγο και στις ανάλογες απαντήσεις του κ. Σαραφοπούλου, να αναφέρουμε περιληπτικά ότι, ανάμεσα σε άλλα, ειπώθηκε ότι πρέπει ως άτομα και ως οργανώσεις κομματικές να «ανέβουμε επίπεδο» και να (συ)ζητάμε θέματα πολιτικής, ότι πρέπει πέρα από τις δραστηριότητές μας στα γραφεία να βγούμε στον κόσμο, σε χωριά και πόλεις, σε πλατείες και σε καφενεία, παρά τις όποιες αρχικές πιθανές αντιξοότητες, ότι πρέπει να (ξε)σηκώσουμε τον κόσμο από τους καναπέδες και να επανενεργοποιήσουμε τους απενεργοποιημένους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και να πείσουμε κι άλλο κόσμο να ενταχθεί σε αυτήν. Ειπώθηκε ακόμη ότι πρέπει τα όργανα της ΝΔ, καθώς και οι τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις της, να λειτουργούν ακόμα καλύτερα, να διαφυλαχτεί η ενότητα του κόμματος και να αποτραπεί η πολυδιάσπασή του όπως συνέβη κατά το παρελθόν. Επίσης ότι το κόμμα δεν πρέπει πλέον να επιβραβεύει αυτούς που το πρόδωσαν. Αυτό κατά το παρελθόν από μόνο του «καταστράφηκε» και απώλεσε την εξουσία, από την απογοήτευση και την αποχή από την εκλογική διαδικασία των ψηφοφόρων του. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί, αντίθετα η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει η σπονδυλική στήλη της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης και της χώρας. Γι’ αυτό ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι η παράταξη πρέπει να σέβεται τους ανθρώπους ώστε και οι άνθρωποι να σέβονται την παράταξη. Έγινε αναφορά και σε πολλά άλλα καταπληκτικά γεγονότα, συμβάντα και πρόσωπα από την περίοδο που ο κύριος Σαραφόπουλος ήταν Βουλευτής, αλλά αυτά δεν θα τα αναφέρουμε εδώ επειδή ακριβώς αφορούν τρίτα πρόσωπα, όπως π.χ. ο κ. Συμπιλίδης.

Επειδή τα θέματα ήταν πολλά και ο χρόνος τελικά αποδείχτηκε λίγος συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με τον κύριο Σαραφόπουλο για τη συντομότερη χρονικά επόμενη ευκαιρία.

 

Ο Πρόεδρος

Γεωργιάδης Ελευθέριος

Για το Γραφείο Τύπου

Γκαρέλας Κωνσταντίνος