ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΟΔΟΠΗΣ Ν. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ. ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ

 

Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΔ οικ. 5284/13-9-2017 έγγραφο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο στάλθηκε προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, ζητούνταν, με την σχετική εισήγηση, η έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, με συνολικό κόστος 150.40 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο η ανάγκη μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσαλικίδη υπάρχει «προκειμένου να παραστεί στην ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ” του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης».

Αναλυτικά, η αναχώρηση, αναφερόταν στο εν λόγω εισηγητικό έγγραφο, θα πραγματοποιούνταν στις 16 Σεπτεμβρίου, από την Κομοτηνή με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, και η επιστροφή την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, με το ίδιο όχημα. Το κόστος της μετακίνησης των 150,40 ευρώ, το οποίο ζητούνταν να καλυφθεί, με την εισήγηση, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναλύονταν σε 40 ευρώ για την ημερήσια αποζημίωση εντός έδρας, σε 96 ευρώ για το ξενοδοχείο και σε 14,40 ευρώ για τα διόδια.

Τελικά το θέμα δεν ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή, καθώς αποσύρθηκε, μετά από έντονες αντιδράσεις, και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης μετέβη στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Α.Μ.Θ..