ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Μία κατά το σύνηθες επιτυχημένη και πολυπληθή συνάντηση είχαμε η ΔΗΜΤΟ την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στα γραφεία μας με κεντρικό καλεσμένο τον πρώην βουλευτή με τους ΑΝΕΛ και πλέον επανακάμψαν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μακροχρόνιο πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας και πρώην στρατιωτικό και μετέπειτα επιχειρηματία, τον κύριο Νικόλαο Σμολοκτό.

Αφού ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κύριος Ελευθέριος Γεωργιάδης χαιρέτησε τον κύριο Σμολοκτό και μάλιστα τον καλωσόρισε ξανά στον πολιτικό χώρο όπου διήγαγε προηγουμένως το μεγαλύτερο μέρος της ενεργής πολιτικής του ζωής, δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία, εξήρε την προσφορά του και τις προσπάθειες του ως Πρόεδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας, ρόλο με τον οποίο έχει συνδέσει την ύπαρξη του ήδη από δεκαπενταετίας (παρόλο που, όπως ήδη αναφέραμε, ο προσκεκλημένος μας έχει επιτελέσει κι άλλα λειτουργήματα και επαγγέλματα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και τόνισε πως ο κύριος Σμολοκτός μπορεί να μας βοηθήσει και εμάς και έτσι και το κόμμα με τη μεγάλη εμπειρία του και τις συνακόλουθες προτάσεις του σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτικής.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο προσκεκλημένος μας, και με το γνωστό σε όλους μας χειμαρρώδη και παθιασμένο λόγο του συνέχισε να ομιλεί επί 90 συναπτά λεπτά, ξεπερνώντας στο τριπλάσιο το χρόνο ομιλίας κάθε άλλου ομιλητή-προσκεκλημένου μας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία ελάχιστες φορές διακόπηκε από κάποιους παραβρισκόμενους που θέλαν επιτακτικά να ρωτήσουν ή να διευκρινιστεί κάτι, ο κύριος Σμολοκτός αναφέρθηκε σε πληθώρα θεμάτων από την σφαίρα της κοινωνικής, πολιτικής αλλά και «παραπολιτικής» ζωής. Ως γνωστόν η πολιτική στη χώρα μας έχει καταντήσει σε μεγάλο βαθμό παραπολιτική διαδικασία, οπότε οι τοιαύτες αναφορές είναι επιβεβλημένες και αναμενόμενες. Επανειλημμένα μάλιστα εξέφρασε την μεγάλη απογοήτευσή του από το κόμμα στο οποίο για ένα διάστημα είχε προσχωρήσει και τον αρχηγό του, δηλαδή τους ΑΝΕΛ και τον κύριο Πάνο Καμένο.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, στην αρχή της μακροσκελούς ομιλίας του ο κύριος Σμολοκτός, αφού αναφέρθηκε στην αποστολή και τα πολλαπλά επιτεύγματά του ως Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων, απαρίθμησε τα δεκάδες χτυπήματα που οι τελευταίοι δεχτήκανε από το ανάλγητο κράτος με κατάργηση σχεδόν του 100 τοις 100 των παντοίων βοηθημάτων και υποστηρίξεων που λάμβαναν κατά το παρελθόν ως πολύτεκνοι, και παρουσίασε αντίστροφα τα δεκάδες και σοβαρά πλέον αντικινήτρα ώστε να γίνει κάποιος πολύτεκνος, να αποκτήσει δηλαδή πολλά παιδιά, που είναι τόσο απαραίτητα στην ελληνική Πατρίδα. Έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση που είναι άκρως αποτρεπτική, όχι μόνο για τους πολύτεκνους αλλά ακόμα και για τους δίτεκνους και μονότεκνους ακόμα γονείς ή ακόμα και τους υποψήφιους γονείς. (Όλα τα αντικίνητρα αυτά, σε έκταση δύο σελίδων, έχουν καταγραφεί και θα αποσταλούν αρμοδίως.) Η κατάσταση όμως για τους πολύτεκνους ειδικά έχει καταστεί πλέον πραγματικά αποκαρδιωτική. Ως συνολικό αποτέλεσμα βλέπουμε όχι μόνο την ελαχιστοποίηση αυτών αλλά και των γεννήσεων γενικά στη χώρα μας και αυτό, όπως είπε ο κύριος Σμολοκτός, σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες, θα οδηγήσει σε τραγική πληθυσμιακή συρρίκνωση την χώρο μας. Συγκεκριμένα το 2050 θα έχουμε, όπως είπε, μόνο τρεισήμισι εκατομμύρια κατοίκους ελληνικής καταγωγής και από αυτούς οι περισσότεροι θα είναι υπερήλικες. Η κατάσταση αυτή πρέπει παντοιοτρόπως να αλλάξει και αυτό ήταν το δεύτερο μέρος της ομιλίας, η οποία διακοπτόταν σποραδικά από σύντομες ερωτήσεις παραβρισκόμενων, του κυρίου Σμολοκτού προς τη ΔΗΜΤΟ.

Ως αιτία του κακού θεωρεί λοιπόν ο προσκεκλημένος μας την νοοτροπία που επικράτησε μετά το 1981 και την τότε άνοδο του Πα.Σο.Κ. στην εξουσία. Συγκεκριμένα επικράτησε η θεωρία του βολέματος, του διορισμού, της «Ντόλτσε Βίτα» και της αδιαφορίας για τα δημόσια οικονομικά. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκαν, όπως υποστήριξε ο κύριος Σμολοκτός, διάφορα σκοτεινά ξένα κέντρα τα οποία απεργάζονται και επιθυμούν το κακό της χώρας μας και των Ελλήνων για διάφορους δικούς τους λόγους. Αυτά τα κέντρα, τα οποία δε θεώρησε σκόπιμο να κατονομάσει, θέλουν τη χώρα μας να παραμείνει στον πάτο, ώστε να μπορούν αυτά να την εκμεταλλεύονται και να την εξαγοράζουν έναντι πινακίου φακής. Επιθυμούν να μας μετατρέψουν σε χώρα γκαρσονιών και υπαλλήλων. Γι’ αυτό στη χώρα μας σταμάτησε, όπως είπε, κάθε παραγωγή και όλα είναι εισαγόμενα, ακόμα και το κρέας κατά 90 τοις 100. Αυτή η κατάσταση πρέπει προφανώς να αλλάξει, ώστε να δημιουργηθεί οικονομική ευμάρεια για να υπάρξει και η τόσο αναγκαία και ελλείπουσα κοινωνική πρόνοια -και για τους πολύτεκνους και για τους ολιγότεκνους και για τους άτεκνους! Πρέπει η νεολαία μας να ασχοληθεί παραγωγικές ασχολίες, όπως για παράδειγμα η παραγωγή μελιού και αρωματικών βοτάνων, ώστε να σταματήσει το «brain drain» (διαρροή εγκεφάλων) το οποίο τόσο καταστροφικό είναι για την πατρίδα μας από κάθε άποψη. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο καλεσμένος μας, ότι τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Θα ήταν καλό φυσικά να εργάζονται και να αποδίδουν οικονομικά στη χώρα τους, αλλά και να βρίσκονται κοντά στους δικούς τους και μέσα στην πατρίδα τους και όχι στην ξενιτιά.

Ο κύριος Σμολοκτός τόνισε ότι με τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας βλέπει πλέον κάποιο μέλλον για τη χώρα μας, αν και όχι ακόμα ιδιαίτερα ρόδινο, λόγω των δυσκολιών και των εμποδίων που έχει να αντιμετωπίσει και αυτός ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος από διάφορα κέντρα υπονομεύεται. Από κει και πέρα είναι θέμα γενικότερης νοοτροπίας του ελληνικού λαού να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να ξεπεράσει την πολλαπλή κρίση. Θα πρέπει όλοι μαζί με ομόνοια και σύμπνοια, χωρίς εσωτερικές αντιπαραθέσεις και φαγωμάρες, όπως είπε ο κύριος Σμολοκτός, να επιδοθούμε στον καλό αγώνα για το κόμμα και την πατρίδα. Πρέπει να οργώσουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε, τις γειτονιές και να χτυπήσουμε όλες τις πόρτες για να μεταφέρουμε το καλό μήνυμα.

Όσο για τα θέματα «παραπολιτικής», στα οποία επίσης ερωτηθείς εκτενώς αναφέρθηκε ο κύριος Σμολοκτός, κρίνουμε ότι θα είναι καλύτερο να παραλειφθούν σε αυτή τη δημόσια αναφορά/παρουσίαση. Είναι πράγματα τα οποία αφορούν είτε το παρελθόν είτε την ελληνική Δικαιοσύνη. Έχουν πάντως και αυτά καταγραφεί.

 

Ο Πρόεδρος

Γεωργιάδης Ελευθέριος

Για το Γραφείο Τύπου

Γκαρέλας Κωνσταντίνος