Για έναν νεκρό από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο νεκρός καταγράφηκε στην πόλη Μπροβαρί στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχει και τουλάχιστον ένας τραυματίας.

Από την πλευρά τους οι ρωσόφονοι αυτονομιαστές υποστηρίζουν ότι απέκτησαν τον έλεγχο δύο πόλεων στην επαρχία του Λουγκάνσκ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο RIA.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η ουκρανική αστυνομία κάνοντας λόγο για κατάληψη δύο χωριών στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Ρωσικός στρατός: Θέσαμε εκτός λειτουργίας» αεοροπορικές βάσεις

Νωρίτερα ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε “εκτός λειτουργίας” αεροπορικές βάσεις της χώρας.

“Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας”, επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί”, πρόσθεσε.

Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας: Καταρρίψαμε πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας απάντησαν στις ένοπλες δυνάμεις της ρωσικής ομοσπονδίας. Οι στρατιωτικές δυνάμεις είναι στις θέσεις τους. Ο εχθρός υφίσταται απώλειες. Μείνετε ήρεμοι και έχετε εμπιστοσύνη στους Ουκρανούς που αμύνονται. Μαζί θα κερδίσουμε. Ζήωτη η Ουκρανία» αναφέρεται σε μήνυμα του ρωσικού υπουργειου Άμυνας στο Facebook.

Πηγή: newsbomb.gr