ΑΡΘΡΟ

Του Νικόλαου Σμολοκτού

Προέδρου Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Δράμας

Γενικού Συμβούλου ΑΣΠΕ – Έφορος

Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Προσοτσάνης

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Οικογένεια

 

«Ήταν δίκαιο, το κάναμε πράξη», Θόδωρος Αθανασιάδης, Δήμαρχος Προσοτσάνης

 

Πολύς λόγος γίνεται σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελ και εκατοντάδες κιλά μελάνι χύνεται σε περιοδικά εφημερίδες και αποφάσεις – νόμους του Κράτους για την κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία της Οικογένειας, γεννάται αμέσως ένα ερώτημα για ποια οικογένεια την Ελληνική ή την πάροικοι αλλοεθνή. Είναι γνωστό τοις πάση ότι η πατρίδα εισήλθε σε περίοδο πληθυσμιακής κατάρρευσης, με τα επίσημα δημογραφικά στοιχεία της η Ε.Ε. να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι στα επόμενα 40 χρόνια δεν θα γεννιούνται γηγενείς αυτόχθονες Έλληνες στην Ελλάδα (εκτός απροόπτου).

Πρώτη «επίθεση» εναντίον της ελληνικής Πολύτεκνης οικογένειας αρχίζει το 1998 επί Κυβερνήσεως κ. Σημίτη. Αποφάσισε να καταργήσει την πολυτεκνία, τα επιδόματά, την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μάνας των 100 ευρώ. Μετά από γενική κατακραυγή των στελεχών του το πήρε πίσω. Περάσαμε μια περίοδο δημογραφικής ανάνηψης με τις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή που με δημογραφικές παροχές και τον διορισμό άνευ επετηρίδας των εκπαιδευτικών που θα γινόντουσαν πολύτεκνοι, πιστέψαμε ότι οι Ελληνίδες θα γεννήσουν παιδιά. Δυστυχώς ήρθε η λαίλαπα των μνημονίων με μπροστάρη τον Γιώργο Παπανδρέου και όλους τους μετέπειτα διατελέσαντας Πρωθυπουργούς που με τις μνημονιακές υποχρεώσεις κατέστρεψαν ότι είχε κτισθεί για την λύση του δημογραφικού προβλήματος. Σημαντική χρονιά που ήρθαν τα πάνω κάτω είναι το 2015, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου για πρώτη φορά μετά το 1921 οι γεννήσεις υστερούν από τους θανάτους. Αρχικά μία πόλη των 30.000 Ελλήνων εξαφανιζόταν από τον πληθυσμιακό χάρτη της πατρίδος μας.

Σήμερα οι απώλειες είναι τεράστιες και θάνατοι είναι περίπου 50.000 Έλληνες τον χρόνο. συνεπικουρώντας βεβαίως και της πανδημίας. Το επόμενο δημογραφικό βήμα μένει μετέωρο και απλώς οι Έλληνες απαθείς και ανάλγητοι λόγω της πνευματικής και υλικής πενίας που μαστίζει την Ελλάδα με μπροστάρηδες τους πολιτικούς όλων των αποχρώσεων δίνουν γη και ύδωρ σε όλους αυτούς να μπαίνουν λαθραία στην χώρα περιμένοντας τον βέβαιο εθνικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και γεωστρατηγικό θάνατο της πατρίδας μας. Πρόσφατες δηλώσεις μάλιστα του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, του Α. Τσίπρα, του Ν. Ανδρουλάκη και λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» συνεχίζουν αναφανδόν να καλούν με τις δηλώσεις τους αλλοδαπούς λαθρό στη χώρα για να μας λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα. Εσχάτη πλάνη, πλανώνται οικτρά, γιατί υπάρχουν ακόμη εθνικά μετερίζια που θα σταθούν εμπόδιο σε αυτήν τη «Νέα Γενοκτονία» των γηγενών Ελλήνων που επιχειρούν ως νέο «παιδομάζωμα», γιατί με τις πρακτικές τους και τους νόμους που ψηφίζουν διώχνουν τους νέους Έλληνες στη ξενιτιά με συνέπεια να μην υπάρχει παραγωγική ηλικία για να γεννηθούν Έλληνες.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα της διαφορετικότητας που ευαγγελίζονται οι εθνομηδενιστές και οι διάφορες περιθωριακές ομάδες που εκφράζονται δημοσίως ώστε να παρουσιάσουν την «ανωμαλία» ως ορθότητα και τη «διαστροφή» ως κανονικότητα, υπάρχουν και οι αγωνιστές της ορθοπραξίας που με κάθε τρόπο, αποφάσεις και ενέργειες – μέσο, κτίζουν αναχώματα στην επερχόμενη δημογραφική λαίλαπα.

Μια τέτοια δυνατή φωνή ενάντια σε όλο αυτό που βλέπουμε και ακούμε είναι αυτή του Δημάρχου Προσοτσάνης Δράμας κ. Αθανασιάδη Θεόδωρου που με βάσει τον Κώδικα Δήμων και την αγάπη του για την οικογένεια κατόρθωσε το ακατόρθωτο, ώστε με τεκμηριωμένη απόφαση της δημοτικής παράταξής του, αλλά και την επιμονή του Δημοτικού Συμβούλου, Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Δράμας και Γενικού Εφόρου της ΑΣΠΕ κ. Σμολοκτού Νικολάου, επέτυχε να επιδοτείται κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στον Δήμο Προσοτσάνης με το ποσό των 1.000 ευρώ.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, αναφώνησε ο Δήμαρχος κ. Αθανασιάδης Θεόδωρος, χαρούμενος και δικαιωμένος για την επιλογή να συνεισφέρει στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος στην τελική απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Η αρχή έγινε στον Δήμο Προσοτσάνης, καλούνται πλέον οι αιρετοί άρχοντες της Ελλάδος να μιμηθούν τον κ. Αθανασιάδη Θεόδωρο. Εμείς, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Δράμας, ευχαριστούμε από καρδιάς για την απόφαση αυτή τόσο τον Δήμαρχο Προσοτσάνης όσο και την Επιτροπή του άρθρου 152 της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για τις επιλογές τους ώστε να δώσουν ελπίδα στα νέα ζευγάρια ότι η αυτοδιοίκηση είναι κοντά τους και αρωγός στις επιλογές τους για δημιουργία οικογένειας που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πατρίδα μας.