Η ΔΡΑΜΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

Μια μεγάλη ημέρα γιορτής ήταν για τη Δράμα η Κυριακή 7 Μαΐου 2023, καθώς ο ΚΑΟΔ, η ομάδα σύμβολο της πόλης, απόλυτα συνυφασμένη με την πρόσφατη ιστορία του μπάσκετ στη Δράμα, κατάφερε και έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής και ταυτόχρονα στην άνοδο στη Β’ Εθνική.

Στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης», το οποίο ήταν κατάμεστο από σχεδόν 2.000 φιλάθλους, θυμίζοντας εικόνες από το όχι πολύ μακρινό παρελθόν του ΚΑΟΔ, η Δραμινή ομάδα επικράτησε με 71-64 επί του ΓΑΣ Κομοτηνής και έκανε έτσι το 3-2 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος. Η μεγάλη αυτή επιτυχία ήταν εύλογο να πανηγυριστεί δεόντως από την οικογένεια του ΚΑΟΔ, παίχτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση, καθώς και από όλο τον φίλαθλο κόσμο, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια.

Η άνοδος στη Β’ Εθνική σηματοδοτεί και την επιστροφή του ΚΑΟΔ στις εθνικές κατηγορίες, από όπου έλειπε από το 2015 όταν και η ομάδα αποσύρθηκε από την Basket League. Δύο χρόνια μετά, ξεκίνησε η προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας, η οποία πλέον μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο τελευταίος αγώνας με τον ΓΑΣ Κομοτηνή ήταν ο κρισιμότερος της χρονιάς για τον ΚΑΟΔ, καθώς σε αυτόν θα κρίνονταν ουσιαστικά οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς. Οι παίκτες του Νίκου Γρηγοριάδη μπήκαν με σοβαρότητα στο παιχνίδι από την αρχή, έδειξαν ότι επιθυμούσαν διακαώς τη νίκη, είχαν το απαιτούμενο πάθος για διάκριση και τελικά έφτασαν στη μεγάλη επιτυχία, η οποία έκανε υπερήφανη όλη τη Δράμα.

Ολόκληρη τη χρονιά, παρά τις όποιες αντιξοότητες προέκυπταν, ο ΚΑΟΔ είχε την απαιτούμενη σταθερότητα και έφτασε άξια στο τέλος στη μεγάλη επιτυχία, η οποία γιορτάστηκε δεόντως στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης», όπου και έγινε η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, στους παίκτες που υπό την καθοδήγηση της τεχνικής ηγεσίας, προσέφεραν ποιοτικό θέαμα, καθώς και στη διοίκηση, η οποία στήριξε την προσπάθεια του αθλητικού τμήματος, το οποίο λειτούργησε σε επαγγελματικά πρότυπα.

Α.Ο.Δ. – Γ.Α.Σ. Κομοτηνής 71-64

Δεκάλεπτα: 22-9, 33-25, 52-39, 71-64

ΚΑΟΔ (Γρηγοριάδης): Μαρκόπουλος 9 (2), Παπαπασχάλης, Στυλίδης 16, Γαϊτανίδης, Γρηγοριάδης 1, Γρούδος 9 (1), Μπέσσας 7 (1), Κουμλέλης 15, Καβαργύρης 6 (2), Ραντοσαβλιεβιτς 8, Στεφανίδης.

ΓΑΣ Κομοτηνής(Φωτεινάκης): Ζότος 3, Χωματάς 3, Περρής 19, Μπίλιος 6, Αρχιμανδρίτης 10, Κουτσοβασίλης 6, Ναλμπάντης 2, Παπανδρεόπουλος 1, Χριστοφορίδης, Μάντιτς 9, Χαλήλ, Αβδαλάς 5.