Μέσω συνέντευξης τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, δόθηκαν οι αναγκαίες απαντήσεις για την παρουσία οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στο beach bar «Πεπόνι» στην παραλία των Αμμολόφων, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δηλώσεών του για θέματα της επικαιρότητας ο κ. Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας πως ο ίδιος ήταν ο οδηγός του οχήματος («Προφανώς ναι» ήταν η απάντηση σε διευκρινιστική ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν») και αναγνωρίζοντας πως ήταν λάθος του. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας απολογήθηκε για αυτό στους συμπολίτες του, ενώ επιπλέον ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Δράμας.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε τα εξής:

«Θέλω να δώσω μια απάντηση σε ένα δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα 1η Αυγούστου.

Θέλω να πω ότι ήταν μια βιαστική απόφαση εκ μέρους μου. Ήταν λάθος μου και δεν έπρεπε να γίνει. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα από την 1-1-2022 που ανέλαβα τα καθήκοντα του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. Υπήρχε μια αντικειμενική ανάγκη. Απολογούμαι για αυτό. Απολογούμαι στους συμπολίτες μου για αυτό, στους οποίους και λογοδοτώ. Μόνο σε αυτούς. Έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός. Και επειδή υπάρχουν κακόβουλοι που παραποιούν τα γεγονότα, για αυτό το λόγο έπρεπε να έχω παραπάνω την προσοχή μου στραμμένη σε αυτό.

Δεν έκανα, όμως, κάποιο έγκλημα. Αναλαμβάνω την ευθύνη και θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Δράμας, που χωρίς να έχουν ευθύνη, βρέθηκαν κι αυτοί στο στόχαστρο».

Υπενθυμίζεται πως το θέμα της παρουσίας οχήματος της Π.Ε. Δράμας στο beach bar «Πεπόνι» αναδείχθηκε μέσω δημοσιεύματος της ιστοσελίδας ergasia-press.gr (Περισσότερα ΕΔΩ), ενώ για το θέμα υπήρξε και σχετική ανακοίνωση από την «Περιφερειακή Σύνθεση» (Περισσότερα ΕΔΩ).