ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

 

Σε μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ανέφερε τα εξής:

Τον εκφοβισμό (bullying) σ’ ένα σχολείο και μια κοινωνία ολάκερη τον αντιμετωπίζεις, άμεσα με καταστολή, αλλά μόνιμα με πρόληψη. Για την μόνιμη αντιμετώπιση ο λόγος:

Αγαπητοί γονείς, μιλήστε με τα παιδιά σας. Δώστε χρόνο στην οικογένειά σας. Διακόψτε τη διαμεσολάβηση οποιασδήποτε οθόνης στην μεταξύ σας επικοινωνία με τα παιδιά (υπολογιστή, κινητό, τηλεόραση) και απολαύστε τα παιδιά σας δια ζώσης. Μάθετέ τα την αρετή της διάκρισης. Να ξέρουν να ανοίγουν την καρδιά τους εκεί που πρέπει και να κλείνουν την πόρτα της σε όποιον προτίθεται να λασπώσει με τα ‘ποδήματά του το σαλόνι της ψυχής τους.

Εμπιστευθείτε το δάσκαλο και τον καθηγητή. Το σχολείο είναι ο ισχυρότερος θεσμός της κοινωνίας μας. Μπορεί σε βάθος χρόνου να κάνει θαύματα. Καταλάβετε ότι ο δάσκαλος υπάρχει εκεί για να πλάθει καρδιές. Να πλάθει χαρακτήρες. Ένας σοφός της εποχής μας, παρομοίασε τον δάσκαλο ως συνεχιστή του έργου του Θεού: συνεχιστής του έργου της θείας δημιουργίας.

Φίλοι και φίλες εκπαιδευτικοί,

Μην φοβάστε κανέναν και καμμία. Προχωρήστε απελευθερωτικά και λυτρωτικά στην κοινωνία μας, κάνοντας τη δουλειά σας με τον καλύτερο τρόπο. Ο φόβος έχει μόνον έναν ακατανίκητο εχθρό: την αγάπη και το ήθος που εκπηγάζει απ’ αυτή. Διδάξτε με τις γνώσεις σας, το ήθος σας, το παράδειγμά σας. Και λειτουργήστε σωστικά και σωτήρια. Σταματήστε τον εκφοβισμό.