ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.

 

 

  • «Το έργο θα προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό, διότι είναι άδικο ένα μεγάλο αστικό κέντρο, όπως η Δράμα, να μην συνδέεται με αυτοκινητόδρομο με το υπόλοιπο εθνικό δίκτυο»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, κλιμάκιο Βουλευτών της Ν.Δ. ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Δ.Ε.Θ. Το κλιμάκιο απαρτίζονταν από τον Βουλευτή Ν. Σερρών κ. Τάσο Χατζηβασιλείου, τον Βουλευτή Α’ Πειραιά κ. Γιάννη Μελά και τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα. Κατά τη διάρκεια των επαφών τους, οι Βουλευτές συνοδεύονταν από τον Βουλευτή του Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας κ. Αλέκανδρο Γεωργιάδη, καθώς και από άλλα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Δράμα οι Βουλευτές της Ν.Δ. επισκέφθηκαν την Μακεδονική Μικροζυθοποιία, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, ενώ επίσης είχαν επαφές στο Δικαστικό Μέγαρο και στο Επιμελητήριο.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Επιμελητήριο, ο Βουλευτής κ. Χατζηβασιλείου, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, οι συνάδελφοί μου κι εγώ, που βρισκόμαστε στη Δράμα, ο κ. Μελάς από τον Πειραιά, ο κ. Φόρτωμας από τις Κυκλάδες και φυσικά ο κ. Μπλούχος, ο οικοδεσπότης μας. Έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση να οργώσουμε κλιμάκια Βουλευτών της Ν.Δ. όλη την Μακεδονία και τη Θράκη, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους φορείς στη Δ.Ε.Θ.

Είμαστε στη Δράμα για συγκεκριμένους λόγους. Είναι μια περιοχή με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική, είναι η πρωτεύουσα του μαρμάρου, είναι μια περιοχή, η οποία διακρίνεται για τα προϊόντα της στον πρωτογενή / δευτερογενή τομέα και ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι πρέπει να γίνει ούτως ώστε οι Δραμινές επιχειρήσεις να βρεθούν εκεί που πραγματικά τους αξίζει.

Συζητήσαμε με το Επιμελητήριο και με τους φορείς του Νομού Δράμας όλα τα προβλήματά τους, εκθέσαμε κι εμείς τις κυβερνητικές θέσεις και συμφωνήσαμε σε μια ανανέωση του ραντεβού, διότι ο στόχος να ανεβεί η επιχειρηματικότητα στη Δράμα εκεί που της αρμόζει είναι κοινός και μαχητός».

Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου στάθηκε και στο ζήτημα του δρόμου Δράμα – Αμφίπολη, επισημαίνοντας τα εξής: «Επειδή η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των αναγκών της περιοχής, ο δρόμος Δράμα – Αμφίπολη συγκαταλέγεται στα 10 έργα εθνικής σημασίας, στα οποία έχει καταλήξει η Κυβέρνηση ότι θα κάνει τα πάντα για να ωριμάσουν. Είναι, λοιπόν, δέσμευση του Πρωθυπουργού και της Ν.Δ. ότι το έργο αυτό θα προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό, διότι είναι άδικο ένα μεγάλο αστικό κέντρο, όπως η Δράμα, να μην συνδέεται με αυτοκινητόδρομο με το υπόλοιπο εθνικό δίκτυο.

Αυτό αντιλαμβάνεστε αφορά και εμάς τους Σερραίους. Είναι ένα έργο στο οποίο έχουμε επενδύσει πολλά και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρει το δρόμο του το ταχύτερο δυνατό».

Ο Βουλευτής κ. Μπλούχος, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε το κλιμάκιο της Ν.Δ. για την παρουσία τους στο Νομό και σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή. Είναι εξαίρετοι συνάδελφοι. Νεότατοι. Συμμετέχουν στην όλη διαδικασία την κυβερνητική και οραματίζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δέχονται το βηματισμό και την αποφασιστικότητα που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα Κυβέρνηση.

Εμείς τα γνωρίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως Νομός, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι είμαστε ένας Νομός καθαρά αδικημένος. Αυτό με τη νέα Κυβέρνηση, με τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα αλλάξει. Είμαστε εδώ. Είναι εδώ όλοι. Μας συμπαραστέκονται. Μόνο ουσιαστική προοπτική από εδώ και στο εξής για τον τόπο μας».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης, στις δηλώσεις του, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κλιμακίου της Ν.Δ. στο Επιμελητήριο και ανέφερε: «Αναπτύξαμε κυρίως τη θέλησή μας για μια αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο. Για μια ώθηση προς τα μπροστά με την καινοτομία και την εξωστρέφεια ως βασικούς μας οδηγούς και πυλώνες. Αυτό, όμως, που θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχει πλήρης κατανόηση των αναγκών της περιοχής μας για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε, παρά τις δύσκολες εποχές, αυτές τις αναγκαίες συνθήκες για να μπορέσουν να υλοποιηθούν κάποια έργα, τα οποία τόσα χρόνια δυστυχώς έχουν ρίξει το Νομό πολύ πίσω από τα μεγάλα κέντρα και τις διασυνδέσεις του.

Θέλω να πιστεύω ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε τις μεγάλες εξαγγελίες για αυτά που πρέπει και για την περιοχή μας. Φυσικά το Επιμελητήριο είναι εδώ να συμβάλλει με όλη τη δύναμη στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, αλλά και στη συνεργασία με την Κυβέρνηση για να μπορέσει ο τόπος να ξεφύγει από αυτό το τέλμα που είχε πέσει τα τελευταία χρόνια».