ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ

 

  • «Δεν χωράνε μέσα στα δισεκατομμύρια τα οποία μοιράζουνε σε επιχειρηματικούς ομίλους για μια ανάπτυξη, η οποία θα βαθαίνει τις αντιθέσεις και θα φέρει ευρύτερα λαϊκά στρώματα σε μεγαλύτερη εξαθλίωση το επόμενο διάστημα»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε τον Τρίτη 14 Ιουλίου ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Κ.ΚΕ. κ. Λεωνίδας Στολτίδης. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο κ. Στολτίδης, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του Κόμματος, επισκέφθηκε τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κυριακίδη, το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης και το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου συναντήθηκε με τα Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων του Νοσοκομείου. Ο κ. Στολτίδης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του, μιλώντας το βράδυ της ίδιας ημέρας σε πολιτική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στο δημοτικό κήπο της Δράμας.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την παρουσία του στο Νομό Δράμας, ο κ. Στολτίδης σημείωσε: «Όλες οι δυνάμεις του Κ.Κ.Ε., από τους Βουλευτές μέχρι τις τοπικές οργανώσεις, βρίσκονται σε κινητοποίηση και κοντά στα λαϊκά προβλήματα όπως αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται το επόμενο διάστημα και ενόψει της αναμενόμενης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Λαϊκά προβλήματα τα οποία δεν φαίνεται να είναι στην προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ούτε της σημερινής ούτε της προηγούμενης, που ούτως ή άλλως δεν ήταν. Ακριβώς γιατί δεν χωράνε μέσα στα δισεκατομμύρια τα οποία μοιράζουνε σε επιχειρηματικούς ομίλους για μια ανάπτυξη, η οποία θα βαθαίνει αυτές τις αντιθέσεις και θα φέρει ευρύτερα λαϊκά στρώματα σε μεγαλύτερη εξαθλίωση το επόμενο διάστημα.

Φαίνεται αυτό και στην παρέμβαση στην τοπική κοινωνία της περιοχής της Δράμας με την επίσκεψη στο Δημαρχείο του Κ. Νευροκοπίου και στη συζήτηση με το Δήμαρχο. Υπάρχουν ζητήματα και με τη σχολική στέγη και σε σχέση με την υλοτόμηση και την ενεργειακή κάλυψη των κατοίκων στην περιοχή. Ζητήματα που έχουν να κάνουν συνολικά με την “ανάσα” του λαού, να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλες τις ανάγκες οι οποίες ούτως ή άλλως μεγεθύνονται. Αυτό φαίνεται και μέσα από την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, ότι όχι μόνο δεν έγινε μάθημα η πανδημική κρίση, που έδειξε ακριβώς ότι το σύστημα υγείας βρισκόταν ούτως ή άλλως ακριβώς στα όρια της κατάρρευσης. Δεν παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία ούτως ή άλλως θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα, γιατί θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες οι προϋποθέσεις γονατίσματος του λαϊκού εισοδήματος από την μία και επιβάρυνσης της υγείας τους και λόγω των μέτρων που πήρε ως Κυβέρνηση η Ν.Δ. για την άρση οποιονδήποτε μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος από τη βιομηχανική παραγωγή και βέβαια την κάλυψη των αναγκών του σε επίπεδο υγείας, σε υγειονομικό προσωπικό, σε υποδομές για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες, οι οποίες στην αθέατη πλευρά τους έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος. Γιατί μπορεί η πανδημική κρίση να αντιμετωπίστηκε εν μέσω καραντίνας με τις αντίστοιχες επιπτώσεις σε επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας και τα προβλήματα που δημιούργησε, αλλά στην αθέατη πλευρά βρίσκονται χιλιάδες χιλιάδων ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι με χρόνια προβλήματα και άλλοι που δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα Νοσοκομεία και είχαν άσχημη εξέλιξη».

Για τα προβλήματα που του τέθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Δράμα και τις επόμενες κινήσεις από πλευράς Κ.Κ.Ε., ο κ. Στολτίδης ανέφερε: «Εμείς θα παρέμβουμε σε όσα συμφωνήσουμε και σε αυτά που θεωρούμε αυτοτελώς ότι πρέπει να αναδειχθούν και να πιεστεί το πολιτικό προσωπικό για να λύσει ζητήματα. Φάνηκε ότι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης δεν προσδιορίζει καθόλου, σε καμία περίπτωση, συνθήκες για την παραμονή των λαϊκών στρωμάτων στις περιοχές αυτές, γιατί ψάχνουν όλοι δρόμο για να φύγουν, είτε της εσωτερικής μετανάστευσης είτε της εξωτερικής μετανάστευσης, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν». Επίσης, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. επεσήμανε πως όσον αφορά τον τομέα της υγείας «στοιχειωδώς καλύπτει ανάγκες οι οποίες είναι διευρυνόμενες, θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και της ζωής των εργαζομένων που θα τεθούν κάτω από χειρότερους όρους εκμετάλλευσης, δηλαδή θα δημιουργηθούν πιο βαθείς οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εξάντληση της ανθρώπινης βιολογίας. Και βέβαια το κόστος της ιδιωτικής υγείας που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα και χρηματοδοτήθηκε, θα είναι άπιαστο για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού».

Ειδικότερα για το ζήτημα των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο της Δράμας, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τον προσεχή Δεκέμβριο, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. σημείωσε: «Είναι τελείως απαράδεκτο, ειρωνεία και προσβολή στην ανθρώπινη νοημοσύνη, μέσα σε αυτές τις συνθήκες να μην βάζεις καλύτερα τους όρους για περισσότερο κόσμο με πλήρη και σταθερή εργασία και εργασιακά δικαιώματα και πολύ περισσότερους σε κάθε τομέα, είτε μιλάμε για τους τεχνικούς είτε για τους νοσηλευτές είτε μιλάμε για τους γιατρούς, για όλο το υγειονομικό προσωπικό, γιατί πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες.

Με αυτή την έννοια θα προωθήσουμε όλη αυτή την απαίτηση. Θεωρούμε ότι ξέχασαν πως είναι ήρωες, πως σώσανε, όσο μπόρεσαν, τις ζωές των ανθρώπων, τις ζωές του λαού μας. Θα λέγαμε ότι τους απογυμνώνουν σε σχέση με τη δυνατότητά τους να το πράξουν με καλύτερους όρους το επόμενο διάστημα. Και με αυτή την έννοια πρέπει να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, γιατί μπορούν να συσπειρώσουν δυνάμεις λαϊκές, να αναδείξουν και στη συνείδησή τους το κυρίαρχο ζήτημα της διασφάλισης της υγείας, να ανέβει η εκτίμηση των λαϊκών στρωμάτων σε σχέση με αυτό, η απαιτητικότητά τους και καμία υποχώρηση σε σχέση με αυτά που τους ανήκουν, σε σχέση με την κάλυψη αυτής της ανάγκης».

 

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων έχουν φέρει αποτελέσματα»

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την παρουσία του κ. Στολτίδη στη Δράμα, επεσήμανε: «Νομίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν στο πλευρό μας. Ήταν από τα κόμματα που έχουν καταθέσει επανειλημμένα ερωτήσεις στη Βουλή, όπως τώρα και στο θέμα των συμβασιούχων που προκύπτει. Μια σειρά ακόμη προβλήματα που τρέχουν θα τα μεταφέρουμε στον κ. Βουλευτή. Θα τα αναδείξουμε όσο μπορούμε εμείς από την πλευρά μας και νομίζω ότι η προσπάθεια που γίνεται από το Κ.Κ.Ε. τα αναδεικνύει μέσα στη Βουλή, παλεύει από το κοινοβουλευτικό έργο να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Αλλά νομίζω ότι η ιστορία έχει αποδείξει, τουλάχιστον για εμάς εδώ στο Νοσοκομείο, ότι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων έχουν φέρει αποτελέσματα και νομίζω ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα».