Ο Δραμινός οδοντίατρος και Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Δράμας κ. Δαμιανός Καγγελίδης αναμένεται να είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής συνδυασμού, ο οποίος θα λάβει τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν διάφορες διεργασίες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία περιφερειακής παράταξης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με το μέγα ζητούμενο να παρέμενε η εξεύρεση του προσώπου που θα ηγηθεί του σχήματος. Τελικά, αφού εξετάστηκε η περίπτωση διαφόρων προσώπων για τη θέση του επικεφαλής, φαίνεται πως, μετά από τις διάφορες αρνήσεις που υπήρξαν, τον ρόλο του υποψήφιου Περιφερειάρχη θα κληθεί να έχει ο κ. Καγγελίδης.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Δευτέρα 31 Ιουλίου) το όνομα του κ. Καγγελίδη στα “πηγαδάκια” των Περιφερειακών Συμβούλων θεωρούνταν ως δεδομένο για υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (απόγευμα Τρίτης 1 Αυγούστου), δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ, όμως εκτός κάποιας περίπτωσης πιθανής ανατροπής της τελευταίας στιγμής ο κ. Καγγελίδης αναμένεται να λάβει τη στήριξη του κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές.