«Κατέρρευσε με τη βούλα της δικαιοσύνης η θεωρία της σκευωρίας. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το σκάνδαλο Nοvartis είναι υπαρκτό, πρέπει να ερευνηθεί και ότι καλώς έκαναν τη δουλειά τους οι εισαγγελείς. Αποτελεί σημείο τομής για τον τόπο. Φαίνεται καθαρά ποιος εργαλειοποιεί τους θεσμούς του κράτους δικαίου και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη δικαιοσύνη για αλλότρια συμφέροντα. Αποδεικνύεται επίσης ότι εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είμαστε οι θεματοφύλακες του κράτους δικαίου». Αυτά τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Ν. Σβέρκο ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος.

«Με ανησυχεί ότι ενώ είχε βγει το βούλευμα, ανώτατες δικαστικές ή κυβερνητικές πηγές, διέρρεαν ότι οι Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη παραπέμπονται για το σκάνδαλο Novartis. Προσπάθησαν και τη τελευταία στιγμή να δημιουργήσουν λάθος εντύπωση στο κόσμο. Είναι ενδεικτικό πως εργαλειοποιούν τη δικαιοσύνη για πρόσκαιρα οφέλη, άσχετα αν η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική».

Για την διεκδίκηση αποζημίωσης είπε: «Το αμερικανικό δημόσιο στο εξώδικο συμβιβασμό του με την Novartis, πήρε 345 εκ. δολ. για παράνομες πράξεις που η εταιρεία ομολόγησε ότι τέλεσε στην Ελλάδα. Το ΝΣΚ υπέδειξε στο δημόσιο τι πρέπει να κάνει για να περιφρουρήσει το δημόσιο συμφέρον. Κάναμε επανειλημμένες ερωτήσεις στη κυβέρνηση για το τι έπραξε αλλά κωφεύει. Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε αγωγή, η οποία ζητάμε να κατατεθεί στη Βουλή, γατί όπως μας είπε στηρίζεται μόνο στις δωροδοκίες των γιατρών. Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύθηκε στη θεωρία της σκευωρίας. Θέλει να μείνουν στο απυρόβλητο αυτοί που έβαζαν φάρμακα στη λίστα κατά παρέκκλιση, έκαναν πλάτες τον Φρουζή και ανέβαζαν τη τιμή του φαρμάκου. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση του σκανδάλου Novartis».

«Την Τετάρτη στη Βουλή θα αισθανθεί την ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για τους συναδέλφους δημοσιογράφους που αποκάλεσε συμμορία και υπόκοσμο στη Βουλή και σήμερα απαλλάσσονται; Αποδεικνύεται ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αναδεικνύεται η θεσμική προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και η παραθεσμική λειτουργία των «νόμιμων ιδιοκτητών» της χώρας που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να είναι εσαεί στο απυρόβλητο. Δεν θα πέσει τίποτα κάτω και όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα τους πάμε μέχρι τέλος», κατέληξε.