Άρθρο

του Μαργαρίτη Τζίμα

Καθηγητή

πρ. Υπουργού

Μέρος της αντιπολίτευσης ψάχνει τον απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Το πρόβλημα είναι στα πρόσωπα ή στις πολιτικές; Στην επικοινωνία ή στην ουσία της πολιτικής; Όσο θα σκέφτονται έτσι, πρόσωπα και επικοινωνία, τόσο θα επιβιώνει το «σύστημα» που κατηγορούν.

Όλα παίζουν το ρόλο τους στην πολιτική. Η Ν.Δ. κινδυνεύει μόνο από τον εαυτό της αν δεν προσέξει. Υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που είδαν τη βοήθεια του κράτους και της κυβέρνησης όσο ποτέ. Υπάρχουν όμως και κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν ακόμη αισθανθεί τη ζεστασιά και τη φροντίδα της πολιτείας. Κυβέρνησης αλλά και αντιπολίτευσης. Με επικοινωνιακά τρικ και ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα των πολιτών, ούτε με αφορισμούς αλλά ούτε και με αλαζονεία.

Υπάρχει η εξουσία της κυβέρνησης αλλά υπάρχει και η εξουσία όλης της πολιτικής τάξης. Πολλές φορές η αντιπολίτευση με την υπευθυνότητά της αναγκάζει μια κυβέρνηση να κινηθεί σε μονοπάτια κοινωνικής ευαισθησίας και παραγωγής έργου.

Ο ηγέτης δε, για να είναι ηγέτης δεν σκέφτεται την επόμενη εκλογή, αλλά σκέφτεται ο λαός που κυβερνά να είναι υγιής και ευτυχισμένος. Αφήστε την επικοινωνία και ασχοληθείτε όλοι οι πολιτικοί με καυτά προβλήματα του λαού. Νοσοκομεία στελεχωμένα, εντατικές εξοπλισμένες, παιδιατρικές κλινικές σε κάθε Νομό, κλινικές για τον καρκίνο, μαγνητικές. Νέα σχολεία, ανθρώπινα σχολεία, καθαρά με εποπτικά μέσα διδασκαλίας, με ανθρώπινες μικρές τάξεις.

Προσοχή στον ελεύθερο επαγγελματία και αγρότη. Είναι η καρδιά ενός κράτους. Μπορείτε να ζήσετε την αγωνία ενός καταστηματάρχη που ψάχνει τον πελάτη αλλά τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσει ενοίκια, εισφορές, άλλα έξοδα; Μπορείτε εσείς να σκεφτείτε την αγωνία του αγρότη που βλέπει να καταστρέφεται η παραγωγή του από καιρικά φαινόμενα και μετά να περιμένει την αποζημίωση του κράτους; Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας πως περνάει μια οικογένεια με παιδιά με 700 ευρώ το μήνα; Και ο σύμβουλος του Βουλευτή και Υπουργού να αμείβεται με τριπλάσια; Σκέφτεστε την οικογένεια του ανέργου αν μπορεί να ζήσει με 480 ευρώ το μήνα; Σκέφτεστε τον νέο καλλιτέχνη με αμοιβές των 100 ευρώ;

Είναι αντιληπτό πως χρειάζεται μια πλήρη αναθεώρηση το σύστημα αμοιβών. Τόλμη περισσότερη κύριοι της πολιτικής. Και ο τολμών νικά. Μην ψάχνετε λοιπόν τον απέναντι. Κοιτάξτε τον εαυτό σας πρώτα αν κάνετε για την πολιτική.