«Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να γίνει προοδευτική κυβέρνηση, το διακύβευμα των εκλογών»

 

Την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι σε θέση να σχηματίσουν προοδευτική κυβέρνηση, φράζοντας τοΝ δρόμο στη Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη, υπογράμμισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας Στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ. Και όπως σημείωσε, τη δυνατότητα αυτή εκφράζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν υπάρχουν πιστοποιητικά διαδοχής στη πολιτική. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένα αυθεντικό φαινόμενο που έδρασε στην εποχή του, εξέφρασε το αίτημα για αλλαγή και έφερε τομή στην πολιτική ζωή της χώρας», είπε. Και πρόσθεσε με νόημα: «Σήμερα είναι ο Αλέξης Τσίπρας που εκφράζει τη δυνατότητα των προοδευτικών δυνάμεων να επανέλθουν στην εξουσία. Γιατί μπορούμε να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα θέσει φραγμό στον κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Η απλή αναλογική είναι ταυτοτικό ζήτημα για την Αριστερά. Εμείς την θεσμοθετήσαμε και έχουμε πολιτική ευθύνη για την υλοποίησή της».

«Να είμαστε πρώτο κόμμα στις εκλογές και στις 22 Μαΐου θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι θεσμοί είναι αυτοί που δημιουργούν την κουλτούρα των συνεργασιών. Θα απευθύνουμε πρόσκληση στην προοδευτική αντιπολίτευση. Έχουμε τα προγράμματά μας και μπορούν να προκύψουν συγκλίσεις. Όταν μιλήσει ο λαός να δούμε ποιο κόμμα θα κλείσει τα αυτιά του και θα πει όχι στο ενδεχόμενο προοδευτικής διακυβέρνησης», κατέληξε.