ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Το κλίμα στη χθεσινή ακρόαση φορέων ήταν άκρως αποκαλυπτικό για το μέλλον του Νομοσχεδίου. Ποιος εξαντλητικός διάλογος, ποια συνεννόηση και ποια άμβλυνση των αντιθέσεων; Αποκαθηλώθηκε και το τελευταίο επιχείρημα της κυβέρνησης και έγινε κατανοητό, γιατί η διαβούλευση έπρεπε να παρακαμφθεί. Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί. Σε αυτό ποντάρει και η κυβέρνηση και οι Υπουργοί της. Για ακόμη μια φορά δεν σέβεστε καμία κοινοβουλευτική διαδικασία».

Αυτό επεσήμανε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής του Νομού Δράμας και υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στηλιτεύοντας τη λογική της Κυβέρνησης να περνά με διαδικασίες επείγοντος, νύχτα και με παντελή απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο σημαντικά νομοσχέδια.

«Είναι τέτοια η φόρα που έχετε πάρει και τέτοια η έξη σας στην απαξίωση των κοινοβουλευτικών θεσμών που τους περιφρονείτε ακόμη και όταν δεν το χρειάζεστε» τόνισε η Βουλευτής κατά τη σημερινή της ομιλία, στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του Νόμου για τα Πνευματικά Δικαιώματα.

«Σας ενδιαφέρει μόνο να φύγει το άχθος από πάνω σας. Πώς περιμένετε να υλοποιηθούν οι νομοθετικές σας πρωτοβουλίες όταν δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των φορέων; Δεν σας ανησυχεί ότι δεν υπήρξε ούτε ένας να υπερασπιστεί το νομοσχέδιό σας και μάλιστα σας προέτρεψαν να το αλλάξετε; Τότε για ποιους νομοθετείτε;».

«Ο χορός των τροπολογιών που ξεκίνησε από χθες βράδυ δείχνει πόσο πρόχειρα και στο πόδι νομοθετείτε. Αφού φέρατε ό,τι εκκρεμότητα θέλατε για να την τακτοποιήσατε ξεχάσατε και κάποιους! Το Ελληνικό Φεστιβάλ, τις αποσπάσεις υπαλλήλων στο Μέγαρο Μουσικής και άλλα πολλά. Και τι περίεργο; Υπάρχει και άρθρο για το Μέγαρο Μουσικής, αλλά εσείς το φέρνετε μέσω τροπολογίας! Για να μην καρφωνόμαστε κιόλας, για το πόσο φωτογραφικά είναι όλα αυτά! Είναι λυπηρό να δίνετε τόση λίγη σημασία σε αυτούς τους φορείς και να τους τσουβαλιάζετε σε ένα Νομοσχέδιο. Είναι άδικο γιατί έχουν σημαντική και διαχρονική παρουσία όχι μόνο στο Υπουργείο σας αλλά κυρίως στην ελληνική κοινωνία».

«Γνωστή η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει έτοιμα νομοσχέδια στα συρτάρια και κάποια στιγμή ασθμαίνοντας να τα παρουσιάζει. Η κυρία Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι το υλικό για ένα μεγάλο τμήμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που συζητούμε σήμερα στο ‘Μέρος Δεύτερο’ έχει δοθεί έτοιμο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Κλείνοντας η Χαρά Κεφαλίδου τόνισε: «Καταψηφίζουμε το Νομοσχέδιο. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία της κυβέρνησης να νομοθετήσει ουσιαστικά».