ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

 

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας, με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», ο κ. Δημήτρης Τσακαλίδης, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στη θέση του παραιτηθέντα κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου, ο οποίος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εκλέχτηκε Βουλευτής του Νομού Δράμας με τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος αναφέρει:

«Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω δημόσια πρωτίστως τις ευχαριστίες μου στον Κωνσταντίνο Μπλούχο για την άριστη, δημιουργική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Συμπορευθήκαμε για το καλό του τόπου και προσπαθήσαμε μέσα από συνεχείς συλλογικές προσπάθειες να αλλάξουμε σελίδα στη Δράμα μας. Είμαι σίγουρος ότι από τη νέα του θέση θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το ίδιο μεράκι και την ίδια αποτελεσματικότητα για τον τόπο που τόσο αγαπάμε. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στη νέα πολιτική διαδρομή που θα χαράξει μέσα από τα έδρανα της Βουλής.

Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο μου συνεργάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δημήτρη Τσακαλίδη, έναν άνθρωπο νέο που η επαγγελματική και προσωπική του πορεία καταδεικνύουν το ήθος και την ισχυρή θέληση του να προσφέρει και από τη νέα θέση που του ανατέθηκε σήμερα.

Καλή επιτυχία και στους δύο».

 

Η δήλωση παραίτησης του Κ. Μπλούχου

 

Στη δήλωση παραίτησης από τη θέση του Δημοτικούς Συμβούλου του Δήμου Δράμας προς το Δήμαρχος Δράμας, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Φίλε Χριστόδουλε,

Όπως γνωρίζετε, μετά τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, εξελέγην Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία. Καλούμαι πλέον να εκπροσωπήσω τους πολίτες του Νομού Δράμας στην κεντρική πολιτική σκηνή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 οπότε και έχει πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Ως εκ τούτου αδυνατώ να διατηρήσω τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, στην οποία με εξέλεξαν οι πολίτες του Δήμου Δράμας στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, δεχόμενοι τις ευχαριστίες μου για την 5ετή συνεργασία μας.

Σας εύχομαι καλή θητεία στην επόμενη τετραετία και προσβλέπω στη δημιουργική μεταξύ μας συνεργασία, επ’ ωφελεία της Δράμας και των κατοίκων της».

 

Η 7η αλλαγή Δημοτικού Συμβούλου στην τρέχουσα θητεία

 

Η τρέχουσα θητεία του Δημοτικού Συμβούλου ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου του 2019 και πλέον από την 1η Σεπτεμβρίου θα αναλάβουν καθήκοντα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέχτηκαν από τους πολίτες από τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Η αντικατάσταση του κ. Μπλούχου από τον κ. Τσακαλίδη είναι η 7η αλλαγή Δημοτικού Συμβούλου στην τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο στο Δήμο Δράμας, σε σχέση με όσους ανέλαβαν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Συγκεκριμένα από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» παραιτήθηκαν οι κ.κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, Σταμάτης Ρεμόντης και Κωνσταντίνος Μπλούχος και αντικαταστάθηκαν από τους κ.κ. Γιώργο Δεμερτζή, Θεοδόση – Θωμά Σαχανίδη και Δημήτρη Τσακαλίδη, από την παράταξη «πόλη+ζωή» παραιτήθηκαν οι κ.κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος και Γιάννης Ετόγλου, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους κ.κ. Νίκο Χαρίσκο και Γιάννη Μυστακίδη και από την παράταξη «Project Δράμα 2020» παραιτήθηκε ο κ. Βαγγέλης Καλφόπουλος και αντικαταστάθηκε από τον κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση. Η 7η αλλαγή Δημοτικού Συμβούλου κατά την τρέχουσα θητεία οφείλεται στο θάνατο του αείμνηστου Θέμη Ρεμόντη, Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «πόλη+ζωή», ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον κ. Χρήστο Κιοσσέ.