ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  •  «Πίσω από την ΕΠΟ κρύβετε χαριστικές ρυθμίσεις. Όσο για την κάρτα Φιλάθλου: το πιο σύντομο ανέκδοτο»

 

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ειδική Αγορήτρια, του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Το παρόν σχέδιο νόμου δεν ήταν, εσείς το κάνατε επείγον, χωρίς κανένα πειστικό λόγο, στερώντας του τη δυνατότητα να ρυθμίσει με επάρκεια, σαφήνεια και δικαιοσύνη σοβαρά θέματα του αθλητισμού. Κι εσείς, όπως η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων σας στο ΣΥΡΙΖΑ, καθ’ έξιν αποστρέφεστε τις κανονικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες», σημείωσε η Χαρά Κεφαλίδου αναφορικά με το χαρακτήρα του επείγοντος στο Σχέδιο Νόμου.

Και συμπλήρωσε: «Ίσως όλη η διαδικασία του επείγοντος να καθορίστηκε προς χάριν της διάταξης του Άρθρου 10 και των χαριστικών ρυθμίσεων για ΠΑΕ-ΚΑΕ ως προς τη μεταφορά ή όχι των χρεών σε νέες ΠΑΕ-ΚΑΕ. Ίσως ακόμη, να αφέθηκε σκοπίμως ο καιρός να κυλήσει για να γίνει το ζήτημα της ΕΠΟ πράγματι επείγον, ώστε να κρυφτούν διατάξεις και ρυθμίσεις και να περάσουν αθόρυβα και ανεπαίσθητα».

«Η δική σας τεχνική θα είναι να κόψετε κομματάκια τον αθλητικό Νόμο και να μας τον σερβίρετε ανάλογα με τη συγκυρία. Ομολογουμένως είναι πιο ευφυής τακτική! Φυσικά, το πόσο αποτελεσματική είναι θα φανεί στην πορεία» τόνισε η Βουλευτής.

Τέλος, σχετικά με τη νέα παράταση για την καθιέρωση της Κάρτας Φιλάθλου σημείωσε: «Έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο στα γήπεδα. Για κάθε τι που λέγεται αλλά δεν γίνεται, έχει μείνει η έκφραση “σαν την κάρτα του Κοντονή”».