Σε δελτίο τύπου της Nico Lazaridi αναφέρονται τα εξής:

Με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε το PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021, έναν από τους πιο premium οίνους της Nico Lazaridi με ανανεωμένη ετικέτα, που υπόσχεται να κερδίσει τις καρδιές των οινόφιλων και όσων αγαπούν και τιμούν το κρασί.

Αυτή η ανανέωση αντανακλά τη δέσμευση μας στην ποιότητα και την καινοτομία, προσφέροντας στο κοινό μια φρέσκια και σύγχρονη εικόνα του αγαπημένου τους κρασιού.

Perpetuus στα λατινικά σημαίνει αέναος – Το όνομα επιλέχθηκε γιατί το Perpetuus ερυθρό Château Nico Lazaridi είναι ένα κρασί με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, που κινείται αέναα στο χρόνο…Το πάντρεμα του αρχαίου Μαυρουδιού μαζί με το κοσμοπολίτικο Cabernet Franc, δημιουργούν ένα πολύπλοκο κρασί, φτιαγμένο για βαθιά παλαίωση.

Το PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021 παράγεται μέσω κλασικής ερυθρής οινοποίησης με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση. Ακολουθεί ωρίμαση για 24 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια πυκνού πορώδους, προσδίδοντας την πολυπλοκότητα και το βάθος που χαρακτηρίζουν το κρασί μας. Η εμφιάλωση γίνεται μετά από φυσική σταθεροποίηση και χωρίς φιλτράρισμα, προστατεύοντας έτσι την αυθεντικότητα και την ποιότητα του οίνου. Οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος είναι φυσιολογική και αποτελεί μέρος της φυσικής διαδικασίας παραγωγής.

Χαρακτηριστικά Κρασιού

Πρόκειται για μια ποικιλία με βαθύ πορφυρό χρώμα, προσφέροντας μια εντυπωσιακή οπτική εισαγωγή στο κρασί. Στην συνέχεια, εμφανίζει ευγενή χαρακτήρα με γεμάτο σώμα, ρωμαλέες τανίνες και ζωηρή οξύτητα. Η επίγευση είναι μακρά και απολαυστική, αφήνοντας μια πλούσια και διακριτή αίσθηση στους γευστικούς κάλυκες με απολαυστικά αρώματα βιολέτας, ευκαλύπτου, βύσσινου, μούρου, δαμάσκηνου, βανίλιας, σοκολάτας, καπνού και πιπεριού. Όλα τα στοιχεία αυτά, συνθέτουν ένα πολύπλοκο μπουκέτο κλεισμένο στην νέα φιάλη με ανανεωμένη ετικέτα.

Το PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021 συνοδεύει ιδανικά πιάτα όπως κότσι αρνιού με σαφράν, χοιρινό καρέ με σάλτσα σταφυλιού και ορεινό κυνήγι. Οι σύνθετες γεύσεις του κρασιού συμπληρώνουν μοναδικά και πετυχαίνουν ισορροπία με αυτά τα εκλεκτά πιάτα, προσφέροντας μοναδικές εκρήξεις στην παλέτα και τον ουρανίσκο.

Το PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021 είναι πλέον διαθέσιμο σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και μπορείτε να το αποκτήσετε για να ανακαλύψετε την τέχνη της οινοποίησης σε κάθε γουλιά.