Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, κατά τη συζήτηση των προημερησίας διάταξης θεμάτων, ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξης Τσιαμπούσης έκανε την εξής παρέμβαση:

«Θέλω να κάνω μια δήλωση για τη μήνυση που υπέβαλε ο κύριος Χαρακίδης κατά ενός εκλεκτού φίλου μου, για μια ιδιωτική συζήτηση που έγινε μεταξύ του δευτέρου και του κυρίου Μλεκάνη. Τη δήλωση, για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα την εκφωνήσω από στήθους, αλλά θα την διαβάσω από χαρτί. Κι αυτό για δύο λόγους: Αφενός γιατί, όπως φαίνεται, κάποιοι νιώθουν στις αίθουσες των δικαστηρίων σαν στο σπίτι τους, οπότε, είμαι σίγουρος ότι καραδοκούν να μηνύσουν και μένα και αφετέρου για να τη δώσω αυτούσια στις εφημερίδες. Και το κάνω αυτό για να διαβάσει ο κόσμος ποια είναι η στάση μας για το ζήτημα:

Όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί έχουν πει ότι η πολιτική δεν γίνεται με μηνύσεις. Γίνεται με άρθρα, με συνεντεύξεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, με ομιλίες και προπαντός με διάλογο και με επιχειρήματα. Σκεφτείτε πόσα έχουν πει για τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, τον Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου και δεν υπέβαλαν ποτέ μηνύσεις. Και αυτοί που μίλησαν εναντίον τους δεν το έκαναν σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά τα έχουν γράψει σε εφημερίδες ή τα έχουν πει στην τηλεόραση. Η πολιτική γίνεται στο Κοινοβούλιο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που κάποιοι την παράτησαν περιφρονώντας τον θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου, αποποιούμενοι την εκλογή τους και αδιαφορώντας για τους χιλιάδες ψήφους που έλαβαν. Τώρα κόπτονται να γίνουν και πάλι Δήμαρχοι. Ή να γίνουν Δήμαρχοι ή να τα παρατήσουν πάλι και να φύγουν.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τη δικαστική πλευρά του θέματος, που θα την επιμεληθούν τα δικαστήρια. Θα έπρεπε όλη μέρα να βρισκόμαστε στα δικαστήρια, αν μηνύαμε τον κάθε έναν που σχολιάζει ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως έχουμε επιλέξει να είμαστε, ασχολούμενοι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολιτικά όμως, το θεωρώ τεράστιο ατόπημα, το οποίο εδράζεται στην έλλειψη ψυχραιμίας μπροστά στο φάσμα άλλης μιας ήττας. Το παλιό, πεθαίνει. Η προσπάθεια να μεταφέρει τη συζήτηση μακριά από την πολιτική, θα κριθεί και θα κατακριθεί για άλλη μια φορά από τους δημότες. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ένα μόνο έχω να τους πω γιατί μου έχει μεταφερθεί ότι στελέχη της παράταξης Χαρακίδη κατ’ εξακολούθηση διαδίδουν ψεύδη για εμένα προσωπικά, την οικογένειά μου και την παράταξή μας:

“Σταματήστε να λέτε ψέματα για μας, γιατί θα αναγκαστούμε κι εμείς να πούμε πικρές αλήθειες για σας”».