ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ – ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΡΑΜΙΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΟΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΡΑΜΙΝΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΜΑΝΘΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΝΤΗ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Παρουσία αρκετού κόσμου, ο οποίος αψήφησε τις υψηλές θερμοκρασίες και επέλεξε να παραβρεθεί στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης» αντί σε κάποια γειτονική παραλία, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη γιορτή του ΚΑΟΔ, της ομάδας – σύμβολο του Δραμινού μπάσκετ, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017, σηματοδοτώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την είσοδο της ομάδας στη νέα εποχή, η οποία έχει ως απώτερο στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και το γιορτινό κλίμα είναι βέβαιο ότι αποζημίωσαν πλήρως τους παρευρισκόμενους.

Αρχικά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και η τελετή αγιασμού του μουσείου του ΚΑΟΔ από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο, παρουσία του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Λιθηρόπουλου, του Αντιδημάρχου του Δήμου Δράμας κ. Άγγελου Σολάκη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και άλλων επισήμων. Στο μουσείο της ομάδος εκτίθενται ιστορικά κειμήλια από την περίοδο της δεκαετίας του ‘50 μέχρι και την πρόσφατη περίοδο.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε φιλικός αγώνας ανάμεσα στους παλαίμαχους του ΚΑΟΔ και στην Εθνική ομάδα βετεράνων. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για ακόμη μια φορά τα ινδάλματά τους, τους παλαίμαχους παίκτες που έφεραν τον ΚΑΟΔ στην ελίτ του αθλήματος, αλλά και αθλητές που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Από τη μια, φορώντας τα πράσινα του ΚΑΟΔ, οι Κεραμιτσόπουλος, Σδράκας, Μαυρίδης, Αμπεριάδης, Χαρίσκος με προπονητή τον κ. Δρασίδη και από την άλλη με το εθνόσημο οι Κορωναίος, Στεργάκος, Κακιούσης, Κοκολάκης, Λάιος, Κωσταντινίδης, Παραμανίδης με προπονητή τον γνωστό «ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Το τελικό αποτέλεσμα του φιλικού αγώνα λίγη σημασία έχει (41-68 κέρδισαν οι διεθνείς), καθώς αυτό που έμεινε στους θεατές είναι η επιστροφή αναμνήσεων από αλλοτινές εποχές και οι όμορφες εικόνες από αστέρια του πρόσφατου παρελθόντος που έχουν συνδεθεί αδιάρρηκτα με το ελληνικό και δραμινό μπάσκετ.

Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκε ο κορυφαίος Δραμινός Καλαθοσφαιριστής Μάνθος Κατσούλης, ενώ ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε όταν, μετά από παρότρυνση των διεθνών , η μητέρα του κ. Χρυσούλα του επέδωσε τιμητική πλακέτα. Μια τιμή που όφειλε να γίνει από το δραμινό αλλά και το πανελλήνιο μπάσκετ στον Μάνθο Κατσούλη που είναι ο 10ος σκόρερ όλων των εποχών, που φόρεσε το εθνόσημο 165 φορές, που είναι ο μοναδικός βορειοελλαδιτης αρχηγός της Εθνικής και αυτός που παρέδωσε το χρίσμα στον Παναγιώτη Γιαννάκη, που στην καριέρα του έχει αντιμετωπίσει θρύλους της καλαθόσφαιρας όπως οι Μάικλ Τζόρνταν, Τσόσιτς και Σαμπόνις.

Παρών στην εκδήλωση και ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Βασίλης Σκουντής, ο οποίος παρουσίασε το βιβλίο του «Είμαστε πια πρωταθλητές».