Σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται τα εξής:

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας εναντίον του Γιάννη Παπαδόπουλου, Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και του Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας της ΑΔΕΔΥ, επικαλούμενη την εκλογική του παραίτηση και ενώ υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου. Με τα παραπάνω προσχήματα δόθηκε εντολή στους φύλακες να απαγορεύσουν την είσοδο του Γ. Παπαδόπουλου στον χώρο του νοσοκομείου, ενώ η διοίκηση έφτασε στο σημείο να αλλάξει την κλειδαριά του γραφείου του συνδικαλιστή υπαλλήλου, ενημερώνοντάς τον σχετικά με επίσημο έγγραφο το οποίο υπογράφουν ο υποδιευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος του Νοσοκομείου.

Σαφέστατα, πρόκειται για μια καταφανή δίωξη με σκοπό ο Πρόεδρος να παρεμποδιστεί ως προς τη συνδικαλιστική του δράση και να απομονωθεί από τους συναδέλφους του και τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να αποκοπεί και ο δεσμός του Σωματείου με το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας. Τέλος, λόγω της νεοαποκτηθείσας ιδιότητάς του Παπαδόπουλου ως υποψηφίου Βουλευτή Δράμας του Κ.Κ.Ε. με την παραπάνω πράξη υπονοείται και πολιτική δίωξή του.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Δράμας την ακύρωση της απόφασης απαγόρευσης εισόδου τόσο του Γ. Παπαδόπουλου όσο και οποιουδήποτε μέλους Δ.Σ. των Σωματείων του Νοσοκομείου καθώς και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας, ώστε να διασφαλιστεί η συνδικαλιστική ελευθερία στον χώρο της Υγείας.

Καλούμε, επίσης, τη Διοίκηση, επιτέλους, να ασχοληθεί με τα υπαρκτά και φλέγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου του Νομού μας, ώστε αυτό να μην υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας.

 

Για την Ε.Γ.

Ο Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας

Μαυρίδης Δημήτριος