Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δράμας αναφέρονται τα εξής:

20 Ιουλίου 1974… Δεν ξεχνάμε την αποφράδα μέρα για τον Ελληνισμό. Η ξενοκίνητη χούντα με το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο έδωσε την αφορμή για την παράνομη -και οργανωμένη από καιρό- εισβολή της Τουρκίας, που συνεχίζει να κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της. Καμία ενέργεια όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων και οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν, που θέτουν ως προαπαιτούμενο την αναγνώριση του ψευδοκράτους, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα.

Ο «Αττίλας», αποτελεί διαρκή, βάναυση παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, είναι προϋπόθεση κάθε δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Η επανέναρξη των συνομιλιών για την επανένωση του νησιού, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, διασφαλίζοντας την ειρηνική συμβίωση όλων των Κυπρίων είναι η μόνη βιώσιμη λύση.

Δεν πρέπει και δεν θα παραιτηθούμε ποτέ από τον αγώνα για την ανατροπή των δεδομένων της εισβολής και κατοχής του 1974. Δεν ξεχνάμε και δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία νέων τετελεσμένων σε βάρος της Κύπρου. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει τις διεθνείς συμμαχίες για να δοθεί δίκαιη λύση.