«Ευελπιστώ οι Βουλευτές να τιμήσουν την εντολή που έλαβαν»

 

«Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Είναι οι μετασεισμοί της μεγάλης διπλής ήττας των εκλογών. Είμαστε σε μεταβατική φάση και οφείλουμε να τη διαχειριστούμε με ψυχραιμία και κυρίως έχοντας κατά νου ότι η κοινωνία περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στην ευθύνη και την αποστολή του. Το ότι 150.000 άνθρωποι ήρθαν στις εκλογές του Προέδρου σημαίνει ότι ο κόσμος ακόμη προσβλέπει. Και επομένως αυτό τον κόσμο δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε». Αυτά τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στον Real fm και απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Ν. Χατζηνικολάου και Αντ. Δελλατόλα.

Κληθείς να σχολιάσει μάλιστα το κείμενο με τις 1.300 υπογραφές που είδε το φως της δημοσιότητας καθώς και αν υπάρχει κίνδυνος αποχώρησης Βουλευτών από την ΚΟ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να κάνω δίκη προθέσεων. Είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Η επιστολή Δραγασάκη, ζητά να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει. Δεν μπορώ να μπω σε λογική αν και ποιοι θα αποχωρήσουν και αν θα είναι και Βουλευτές. Γιατί δεν έχω κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει κάτι τέτοιο. Πολιτικά θέλω να πω ότι ευελπιστώ πως θα τιμήσουν την εντολή που έλαβαν γιατί ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγησαν στην ελληνική Βουλή».

Ο κ. Ξανθόπουλος υπογράμμισε ότι «αυτό που προέχει είναι η ηρεμία και η καταλλαγή από όλες τις πλευρές. Και βεβαίως να πέσουν οι τόνοι, να συνεννοηθούμε πολιτικά. Όταν υπάρχει διάθεση και βλέπουμε ποιο είναι το μείζον, όλα μπορούν να γίνουν. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο. Να μπορέσουμε να μιλήσουμε πολιτικά, να συνθέσουμε τις απόψεις. Έτσι γίνεται στα δημοκρατικά κόμματα, στην ανανεωτική αριστερά, προκειμένου να καταλήξουμε σε κάποιες αποφάσεις. Αλλά συχνά η αντιπαράθεση γίνεται από τα ΜΚΔ όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι ευθύνη όλων μας να συνεισφέρουμε ώστε να αποκατασταθεί η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση».

Όπως είπε, «Ανανεωτική Αριστερά σημαίνει να εξελίσσεσαι και να προσπαθείς να εκφράσεις κάθε φορά το αναγκαίο στην ιστορική συγκυρία. Σήμερα το πρόταγμα είναι να οικοδομήσεις ένα πλατύ προοδευτικό μέτωπο με κοινωνικό πρόσημο για να αντιμετωπίσεις αυτό που φαίνεται κυρίαρχο στην κοινωνία, την συντηρητικοποίηση και τη στροφή προς τα δεξιά και την ακροδεξιά», κατέληξε.