Είμαστε ήδη προ των πυλών για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και οι «καραμπόλες» είναι πολλές.

Ο προβληματισμός που καταγράφεται στα υψηλότερα κλιμάκια και η αξιολόγηση των υφιστάμενων αξιωματικών (ανώτερων και ανώτατων) διαγράφουν νέα κατάσταση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και γενικότερα της επικράτειας.

Το ενδιαφέρον το δικό μας βέβαια στρέφεται στην Περιφέρειά μας και κυρίως στη Δράμα.

Αναλυτικά λοιπόν και σύμφωνα με έγκυρο και ασφαλές ρεπορτάζ μετά την κρίση από το ΚΥΣΕΑ και την παραμονή του Αρχηγού κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, από τους 4 Αντιστράτηγους κ.κ. Ανδρέα Δασκαλάκη (Υπαρχηγός σήμερα με σειρά 2), Κων/νο Σκούμα (Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος με σειρά 3), Κων/νο Λαγουδάκη (Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος με σειρά 4) και Παναγιώτη Ντζιοβάρα (Επιτελάρχης με σειρά 5), οι οποίοι αποτελούν τη σημερινή ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ, ίσως να έχουμε την αποχώρηση του κ. Δασκαλάκη και στη θέση του να προαχθεί άλλος Υποστράτηγος.

Στην Περιφέρειά μας τα πράγματα έχουν περισσότερο σασπένς.

Για τη θέση του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή στην Κομοτηνή, αν δεν προαχθεί στο βαθμό του Υποστράτηγου ο κ. Πασχάλης Συριτούδης ο οποίος έχει σειρά 7, τότε τη θέση του θα καταλάβει ο νυν Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας κ. Γιάννης Καραμανλής με σειρά 47, αν και υπάρχει ενδεχόμενο ο κ. Καραμανλής να παραμείνει στην Καβάλα. Αν τελικά μετακινηθεί ο κ. Καραμανλής από την Α.Δ. Καβάλας τότε στη θέση του θα τοποθετηθεί ο κ. Χρήστος Σταμπουλής

Αν παρ’ όλα αυτά αποχωρήσουν από την ενεργό δράση τόσο ο ίδιος ο κ. Συριτούδης όσο και ο κ Καραμανλής, υπάρχει πεδίο για προαγωγή σε Ταξίαρχο του κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη και ενδεχόμενη τοποθέτησή του ως Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ.

Αν δεν συμβεί τίποτα από όλα αυτά και σε περίπτωση μη τοποθέτησης των ανωτέρων Αξιωματικών, αναμένεται να τοποθετηθεί Στρατηγός από την Κεντρική Μακεδονία.

Στο Νομό Έβρου, στην Ορεστιάδα ο κ. Χαράλαμπος Ελευθεριάδης παραμένει στη θέση και στο βαθμό του, ενώ ενδέχεται να μετακινηθεί ο κ. Λάμπρος Τσιάρας από την Αλεξανδρούπολη προς την Κομοτηνή εφόσον ο κ. Σεβδυνίδης δεν προαχθεί στο βαθμό του Ταξιάρχου και αποχωρήσει.

Στο Νομό Ροδόπης, στην Κομοτηνή ο κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης με σειρά 28 αν δεν προαχθεί σε Ταξίαρχο, τότε αποστρατεύεται. Αν αυτό συμβεί ενδέχεται να γίνει η μετακίνηση του κ. Τσιάρα από την Αλεξανδρούπολη στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας.

Στην Ξάνθη, ο κ. Πασχάλης Γιώρης παραμένει στο βαθμό του και στη Δ.Α. Ξάνθη.

Τέλος στη Δράμα ο κ. Αθανάσιος Σέρτης με σειρά 83 παραμένει εδώ, όπως όλα δείχνουν, με τον ίδιο βαθμό και βοηθό του τον κ. Καπελάκη

Όσο για τον νυν βοηθό του Γενικού στην Κομοτηνή κ. Παναγιώτη Καρτάλη ίσως αναλάβει και αυτός μία αστυνομική διεύθυνση που ενδεχομένως θα προκύψει από τις «καραμπόλες» που θα παρουσιαστούν.

Οι κρίσεις λοιπόν προ των πυλών και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων…