Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις

2. Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό

3. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο

4. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνίσταται οι πολίτες κατά τις επόμενες ημέρες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες εφόσον κινούνται με αυτοκίνητο.

Ενόψει του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία «Μήδεια», ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, με γκρέιντερ, μηχανήματα, αλατοφόρα οχήματα, φορτωτή και φορτηγό και με το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ελεύθερη κυκλοφορία. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οι κατά τόπους Δήμοι έχουν προετοιμαστεί ανάλογα για την αντιμετώπιση των επικείμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Για επιπλέον πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην ηλεκτρονική διεύθυνσή cp.pamth.gov.gr.